Nadal 2021: l’Ajuntament subvencionarà el 75% del cost de la il·luminació nadalenca en els eixos comercials

06/07/2021 - 08:39 h

NADAL. Les noves mesures d'aquest any fan que l’Ajuntament torni a incrementar la inversió municipal en il·luminació nadalenca: d’1.622.000 a 2.332.866 euros. El termini per presentar-se a la subvenció va del 7 de juliol al 15 de setembre.

L’Ajuntament ha aprovat en la darrera Comissió de Govern que, per segon any consecutiu i de manera excepcional arran de la situació econòmica, les subvencions als eixos comercials per a la contractació de la il·luminació del Nadal 2021 s’incrementin fins al 75% del cost, en comptes del 50% habitual. D’aquesta manera es buscarà donar resposta a les entitats representatives del comerç de la ciutat, que demanaven incrementar els ajuts fins al 75% tenint en compte les fortes dificultats econòmiques que el sector ha viscut i encara viu arran la pandèmia de la Covid-19. El termini per presentar-se a la subvenció va del 7 de juliol al 15 de setembre.

Així, les noves mesures impulsades aquest any fan que l’Ajuntament torni a incrementar notablement la inversió municipal en il·luminació nadalenca, passant de l’1.622.000 de l’any 2020 als 2.057.866 euros d’aquest any, és a dir, 43,8% més de pressupost. En aquest sentit, el consistori té la convicció que la il·luminació nadalenca ha de ser una eina clau per contribuir a la recuperació del teixit comercial de la ciutat durant les festes nadalenques, i singularment, del comerç del centre de la ciutat. És una convicció compartida amb les entitats, que reiteradament han posat de manifest que la il·luminació nadalenca és una de les mesures més efectives per fomentar les compres als comerços locals de cara a les festes nadalenques. És per això que s’ha decidit repetir la mesura extraordinària que ja es va posar en marxa l’any passat i s’incrementarà el percentatge de les subvencions als llums nadalencs del 50% al 75%.

Aquesta mesura se suma a les altres decisions que s’han pres per continuar millorant la il·luminació nadalenca de la ciutat. La més destacada: Plaça Catalunya, Gran Via i Aragó lluiran nous models d’il·luminació dissenyats per l’Estudi Toni Arola amb l’objectiu de reforçar la imatge pròpia de Barcelona com a ciutat de disseny i amb uns valors propis.

A banda, per primera vegada, la Ronda Sant Pere tindrà llums de Nadal, i es sumarà així a les vies il·luminades que han començat a tenir ornamentació nadalenca en els darrers anys: Plaça Catalunya, Via Laietana, plaça Urquinaona i Balmes. També es mantindrà la il·luminació a les façanes dels 39 edificis de mercats municipals, i es mantindrà el model de contractació directa des del consistori en aquells eixos comercials que s’han adherit a aquesta possibilitat.

Així, les diferents novetats en il·luminació nadalenca i les que es preparen pel que fa a les activitats que es viuran a la ciutat per Nadal enguany, continuen avançant en la voluntat de convertir Barcelona en un referent europeu també durant l’època hivernal.