Nois i noies d’escoles de Barcelona recullen el premi Punt de Llibre 2018-2019 pels seus dibuixos sobre el comerç de proximitat

03/04/2019 - 16:56 h

Premi Punt de Llibre 2018-2019. S'han lliurat els premis Punt de Llibre 2018-2019 als nois i noies que amb els seus dibuixos sobre el comerç de la ciutat han resultat guanyadors. Es van presentar 6.946 dibuixos procedents de 52 escoles de Barcelona.

Quan

03/04/2019

Catorze nois i noies d’escoles barcelonines van recollir dimarts 2 d’abril el premi Punt de Llibre pels seus dibuixos sobre el comerç de la ciutat. Van ser els guanyadors en les diferents categories segons els diversos cicles educatius. Altres catorze, que van quedar finalistes, van obtenir també el reconeixement pel seu treball. El Born va ser l’escenari del lliurament dels premis en un acte lúdic i festiu que posava fi a l’activitat del programa educatiu “El comerç i les escoles”.

Es van presentar un total de 6.946 dibuixos en una edició en la que han participat 52 escoles de la ciutat. El jurat estava formar per membres de la Direcció de Comerç de l’Ajuntament, del sector comercial, l’escola universitària Elisava, de l’empresa Lavola i de l’Institut Municipal d’Educació.

L’activitat “Punt de Llibre”, com a iniciativa del programa “El comerç i les escoles”, involucra a estudiants i centres educatius i als comerciants. Una activitat social, educativa i també de representació del comerç. Amb el premi es reconeix en els dibuixos la visió que els nois i noies tenen del comerç de proximitat, i que expressen a través del llenguatge plàstic.

Per la diada de Sant Jordi, seran les botigues d’arreu de la ciutat les que distribuiran els dibuixos guanyadors, ja que s’han editat 500.000 exemplars dels punt de llibre premiats.

Escoles guanyadores i finalistes

En el cicle superior d’educació infantil, les escoles guanyadores van ser La Mar Bella (també finalista) i la Pau Vila. El centre Virolai Petit va quedar finalista.

Cicle infantil d’educació primària. El col·legi Miró i l’escola Vila Olímpica van resultar guanyadores. Alumnes de l’escola Vila Olímpica també quedar entre els finalistes en aquest cicle.

Cicle mitjà d’educació primària. La Salle Comtal i Vedruna Immaculada van ser guanyadores i Virolai la finalista.

Cicle superior d’educació primària. Peter Pan i Vedruna Imaculada, guanyadora. L’Escola Sant Medir i el col·legi Miró, finalistes.

Primer cicle d’ESO. L’Institut Fort Pius va resultar guanyador i la Salle Comtal i el col·legi Sant Lluís, finalistes.

Segon cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de grau mitjà. La Salle Comtal i l’escola de l’Art Industrial van ser les guanyadores. Alumnes de les dues escoles també van resultar finalistes.

Educació especial. Alumnes de Paideia van obtenir el premi com a guanyadors i com a finalistes, els alumnes de Lexia, i de Paideia.

Gran participació en l’edició 2018-2019

En l’edició d’aquest any, les xifres de participació en totes les activitats del programa educatiu “El comerç i les escoles”, han estat molt elevades: 116 centres educatius participants, 16.114 alumnes  i 62 els comerços participants.

En les altres activitats els resultats de participació han estat també alts. S’han fet 334 visites guiades amb 95 centres educatius i 7.182 alumnes. I s’han realitzat 90 tallers de consum en què han participat 90 escoles i 2.021 alumnes.

 

 

More info