Prop de 300.000 persones han gaudit de les activitats i espectacles del Barcelona Festival de Nadal

11/01/2023 - 15:48 h

NADAL. El Barcelona Festival de Nadal ha omplert durant 14 dies plaça Catalunya i plaça Universitat amb un programa cultural per a tots els públics. A les activitats familiars dels matins s’hi han acostat fins a 50.000 persones. Al vespre, unes 250.000.

Durant catorze dies, unes 300.000 persones han pogut gaudir enguany del Barcelona Festival de Nadal, un conjunt de propostes culturals en diverses franges horàries del matí al vespre, amb l'epicentre a plaça Catalunya. Activitats familiars, música, arts de carrer i espectacles... En total, la proposta ha acollit 24 projectes culturals de diverses disciplines artístiques amb més d’una vuitantena de sessions i activitats i 95 artistes a l’escenari.

A Nadal en família, la franja matinal a Plaça Catalunya, 50.000 persones han passat per les sis estacions d’activitats amb propostes transversals per a tothom: les obres de Shakespeare condensades en 8 minuts; una instal·lació interactiva amb centenars de caixes de cartró; les disfresses de personatges literaris; milers de peces per dissenyar infinits espais urbans; pentinats i maquillatges de fantasia; o un taller de postals de Nadal inspirades en Tàpies, Picasso i Miró. Amb un tancament de música i clown de Guillem Albà & La Marabunta que cada matí ha fet ballar la plaça.

A les tardes i vespres, 250.000 persones han gaudit de les arts de carrer a l’escenari de la plaça amb 6 companyies i 29 artistes. Hi ha passat Soon Circus, Sound de Secà, Circ Panic, Cia. Vero Cendoya, Magí Serra & Anamaria Klanjscek i la Compagnie Didier Théron. La música ha tingut també un paper central al festival, a la plaça s’hi han vist 14 concerts de 9 formacions musicals i 25 músics en escena.

Alhora, més de 2.000 persones han omplert cada nit les localitats per veure La torre de Nadal, un gran espectacle d’òpera i circ. Creat per Lluís Danés i produït pel Gran Teatre del Liceu i l’Ajuntament de Barcelona ha portat al festival un viatge musical que reclamava la utopia com a eina de transformació del món amb el guiatge de Giacomo Puccini. Una història de circ amb equilibris, corda, suspensió capil·lar, trapezi i dansa amb sis intèrprets de circ, vuit músics i quatre cantants.

La plaça Universitat ha acollit Solstici, una instal•lació d’OFFF Barcelona que recollia interpretacions del solstici d’hivern sota el prisma de les arts digitals.

L’èxit de Sons de Ciutat

Aquest Nadal, Barcelona s’ha omplert de música en viu a eixos comercials, places i carrers de tots els barris. Una proposta cultural i comercial, totalment gratuïta, als deu districtes, amb 113 concerts a 80 ubicacions d’arreu de la ciutat i 50 formacions musicals. Jazz, indie, clàssica, pop, funk, soul, brass bands o electrònica de formacions locals que representen la riquesa artística de la nostra ciutat.

El programa s’ha creat amb la complicitat de 9 agents musicals de Barcelona: Primavera Labels de Primavera Sound, Sónar, Quesoni, L’Afluent, Taller de Músics, Conservatori Superior del Liceu, Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, Associació Coincidències i Jam Session.