Torna 'Els llums de Nadal il·luminen el comerç', enguany a Sants-Les Corts i Ciutat Vella

30/11/2021 - 16:11 h

NADAL. La iniciativa impulsada per la Direcció de Comerç, Restauració i Consum i Barcelona Centre de Disseny buscarà dinamitzar el comerç de proximitat de Barcelona durant la campanya de Nadal. Els aparadors es podran visitar fins al 7 de gener.

La Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona i el Barcelona Centre de Disseny tornen a impulsar aquest any la iniciativa ‘Els llums de Nadal il·luminen el comerç’, amb l'objectiu de dinamitzar el comerç de proximitat a diferents barris de la ciutat en el marc de la campanya de Nadal.

L’acció pretén aconseguir que els comerços més tradicionals i emblemàtics incorporin el disseny com a aliat per innovar i alhora que es vol donar visibilitat al talent creatiu de la ciutat, vincular el disseny al sector del comerç i apropar el disseny a la societat. La idea essencial és que l’enllumenat de Nadal, subscrit fins ara al carrer, envaeixi els aparadors de les botigues i que esdevingui la part fonamental del projecte de disseny d’un aparador.

Aquest any aquesta acció es desenvoluparà a dos barris de la ciutat. Es tracta del barri de Sants-Les Corts, a través del Districte de Les Corts i del Districte de Sants-Montjuïc i l’eix comercial de Sants-Les Corts; i del barri de Ciutat Vella, amb el Districte de Ciutat Vella, Barnacentre i l’Associació d’Establiments Emblemàtics. En. total, s’han convidat 9 escoles de disseny a crear la decoració dels aparadors de 10 botigues en cada barri.

Els actes de presentació dels aparadors decorats es faran el dijous, 2 de desembre, a les 17 h, al barri de Ciutat Vella, a La Manual Alpargatera (c/ Avinyó, 7); i el dijous 9 de desembre, a les 18 h, al barri de Sants-LesCorts, a Fustacadabra (c/ Galileu, 23).

Les escoles de disseny, amb el comerç de proximitat

Les escoles de disseny que aquest any participen a través dels seus estudiants de grau superior són: Ártidi Home of Retail Inventors, Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, Escola Massana, ESDAPC, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle (Universitat Ramon Llull), ESDi Escola Superior de Disseny, ESEIAAT (UPC Barcelona TECH), IED Barcelona Centre Superior de Disseny i LCI Barcelona, Escola Superior de Disseny de Barcelona.

En sintonia amb les línies estratègiques de l’Ajuntament de Barcelona, que promociona tant el comerç de la ciutat com el talent jove, el programa ajudarà a dissenyar una decoració nadalenca única per als aparadors dels comerços de proximitat escollits. També buscarà fomentar un esperit nadalenc proper i identificat amb els valors de la ciutat.