Premiats de la 11a edició
Premi a la millor iniciativa empresarial comercial de l’any
Establiment guanyador: Restaurant Lluçanès
Rebre un reconeixement internacional, com una estrella Michelin, pot ser per a un restaurador la culminació d’un projecte empresarial o bé l’incentiu per emprendre nous projectes. Aquest ha sigut el cas del Restaurant Lluçanès que ha vingut a terra baixa per iniciar un nou projecte empresarial, acompanyant la renovació del mercat de la Barceloneta.
El jurat li concedeix el premi: “Perquè ha defugit de la comoditat d’un èxit assolit per afrontar nous reptes en un espai (el mercat) i un territori (La Barceloneta) en transformació, amb uns bons resultats.
Diploma a Lepreg, espai per a la dona embarassada
El jurat li concedeix el diploma: “Perquè planteja en el seu establiment tot un nou concepte de servei en aquest període vital, apropant-se a les necessitats de la dona en un ampli sentit. Cal destacar l’atenció que es presta a l’anomenat quart trimestre, això és a les necessitats i situacions del trimestre de després…”
Diploma a Bubó Bruc
El jurat li concedeix el diploma: “Perquè a partir d’un bon producte (bombons i pastisseria) subministrats pel mestre pastisser Carles Mampel, els promotors de Bubó Bruc han reinventat l’espai de la pastisseria, per acostar-lo a la forma de presentació d’una joieria. Bombons i pastissos que són veritables joies comestibles…”
Premi a la millor iniciativa agrupada per a la dinamització comercial de la ciutat
Establiment guanyador: Fundació Barcelona Comerç
El jurat li concedeix el premi: “Perquè en un món en què sovint la confusió i l’ambició individual porta a esdevenir cua de ratolí, sumar esforços i iniciatives mereix un ampli reconeixement. Aquest ha estat, i és, el sentit de la Fundació Barcelona Comerç. Saber sumar i integrar el dinamisme del conjunt dels eixos comercials de la ciutat en un ampli i variat ventall d’accions promocionals del comerç de la ciutat, que perllongant-se d’un eix a un altre donen ple sentit a aquesta Barcelona dels barris, dels centres, dels districtes que han configurat un model comercial inaturable”.
Premi a la tasca de contribució i coneixement del comerç de la ciutat
Establiment guanyador: Rosa Gil
El jurat li concedeix el premi: “Perquè ha expressat al llarg dels anys el seu compromís amb el seu entorn més enllà de les portes del seu restaurant. Sense buscar reconeixements ha col·laborat en tot tipus d’iniciatives solidàries, promocionals i empresarials per fer créixer la cohesió social que han esdevingut el principal capital de regeneració del Raval. Ànima de Casa Leopoldo, ha mantingut el seu alt nivell de qualitat en els anys difícils del Raval (des de moments de desencís col·lectiu fins a altres de dificultats derivades de les obres). Rosa Gil ha acollit en aquest establiment a tots aquells que, endins i enfora, han resultat divulgadors dels valors que la nostra ciutat expressa”.
Establiment guanyador: Manel Ripoll
El jurat li concedeix el premi: “Perquè l’entusiasme d’en Manel amb el projecte dels mercats de Barcelona com a eina de coneixement (i reconeixement) de Barcelona, no ha trobat fronteres. L’agermanament amb altres mercats d’arreu del món, el foment de l’associacionisme transfronterer, fet sempre tenint cura de mantenir l’esperit de la Boqueria, de nou la projecció de la ciutat endins i enfora.”.
Premi a l'establiment comercial
Establiment guanyador: Forn Trinitat - La Trinitat Pans Creatius
El jurat li concedeix el premi: “Perquè la família Jordà ha acompanyat al barri i les seves necessitats de fleca pràcticament des del seu origen. Però han sabut renovar i innovar la fleca. Quan l’horitzó de demanda del barri davallava, varen sortir a buscar la clientela fora, i de quina manera... avui tenen entre els seus clients els principals restauradors de la ciutat. Els grans restauradors són els seus ambaixadors al País Basc. I guardonats cuiners de la Comunitat de Madrid participen habitualment en el procés de la creació dels nous pans. Cal destacar també la implicació en el seu entorn. La fleca dels Jordà ha estat punt de referència i vida social al barri. Ells eren qui, de forma solidària, per Sant Joan portaven coques a la Presó de Dones. Cal encoratjar al Forn la Trinitat a continuar la seva tasca d’innovació en el sector combinant-la amb una millor presència del seu establiment”.
Diploma a Bar Versalles
El jurat li concedeix el diploma: “Perquè la renovació del Bar Versalles, recuperant la seva imatge històrica, permet reviure el paper que ha jugat com a punt de trobada social del seu entorn i li ha permès obrir al públic un nou espai cultural per oferir espectacles i esdeveniments propis en aquesta Barcelona àmplia”.
Premi especial
Establiment guanyador: Colmado Quílez
El jurat li concedeix el premi: “Perquè l’establiment que tots coneixem a la Rambla Catalunya cantonada Aragó, compleix aquest any el seu centenari. Cents anys servint als barcelonins des del centre mateix d’un entorn cada vegada més disputat per iniciatives que, potser, podrien resultar més rendibles en el curt termini. Cal valorar, doncs, aquest compromís amb la ciutat que ha tingut la millor expressió en la forma de celebrar el centenari: obrir l’establiment al carrer, compartir les seves ofertes amb altres reconegudes firmes de la ciutat (des de proveïdors a restauradors) i convidant-hi a tota la ciutadania.”