Pla formatiu per al comerç de proximitat

L'any 2013, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, va posar en marxa Obert al futur, un pla formatiu per contribuir a una major professionalització del comerç de proximitat. Des que es va posar en marxa, hi han participat més de vuit-cents comerciants que, a través de més de dues-centes quaranta càpsules gratuïtes, han pogut gaudir d’una àmplia oferta formativa en gestió empresarial i tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), pensada per al comerç i els serveis de proximitat.

La difusió feta pels eixos i les associacions de comerciants ha estat decisiva per donar a conèixer aquest nou recurs per al comerç de la ciutat.

Càpsules i tallers

El programa “Obert al Futur” 2019 ha preparat càpsules formatives gratuïtes sobre gestió empresarial i noves tecnologies per als comerços i serveis de proximitat. És una iniciativa de la Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, amb la col·laboració dels districtes i les associacions de comerciants.

Les càpsules responen a les necessitats actuals dels comerços. Els tallers s’imparteixen en diferents equipaments de la ciutat en horaris adaptats als i les comerciants.

La programació consta d’accions de formació en tres àmbits: gestió estratègica del comerç, eines de màrqueting (ús de les xarxes socials, professionalització a la xarxa i eines per a la millora professional) i capacitació i fidelització de la clientela.

El programa té com a objectius augmentar la competitivitat, la innovació i la sostenibilitat del comerç i serveis de proximitat, implementar l’àmbit de l’estratègia de negocis en els comerços, donar eines i recursos per facilitar i optimitzar la gestió quotidiana, conèixer les tendències, millorar l’experiència de compra dels clients, potenciar l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) així com millorar el nivells de digitalització dels comerços participants, aprofitar les oportunitats que ofereix Internet i les xarxes socials i ajudar al comerç a implementar els coneixements obtinguts.

Pots consultar el detall de les càpsules aquí: Resum de les càpsules formatives del programa Obert al Futur 2019

 

Torna

Programa formatiu Obert al Futur, edició de 2019

Enllaços i materials relacionats

Programa "Obert al futur"