Com obrir un establiment, pas a pas
T'estàs plantejant obrir un establiment comercial o un restaurant a Barcelona? T’expliquem tot el que has de saber amb cinc passos.
1. Arrenca el negoci
Ja tens ben definida la idea de negoci? No n'hi ha prou a saber quin producte o servei voldràs oferir a la ciutadania. També és important analitzar els hàbits de la clientela, la competència o els recursos econòmics que et caldran, entre altres aspectes.
2. Troba el local idoni
Un cop tinguis la idea de negoci ben definida, serà el moment de buscar local per fer-la realitat. Per facilitar-te la feina, i de forma coordinada amb el sector immobiliari de la nostra ciutat, pots accedir al Servei d’informació i assessorament en la recerca d’espais, de l’Oficina d'Atenció a les Empreses.
3. Gestiona els tràmits i permisos
Ja tens la idea de negoci ben desenvolupada i el local ideal localitzat? Ara toca tenir els papers en regla. Sovint, per encetar una activitat econòmica es requereix un permís, una llicència o algun tipus de certificat.
4. Familiaritza’t amb la normativa comercial
Abans d'obrir el negoci, també convé que repassis les normatives comunes i específiques del sector comercial. N'hi ha que regulen els horaris, l'etiquetatge, la llengua o la protecció de dades, per exemple. A continuació, te'n llistem les principals:
5. Forma't i coneix bones pràctiques
Obrir la persiana és el primer pas del camí, però per oferir un servei de qualitat caldrà que estiguis al dia. Participa als més de 50 cursos en línia totalment gratuïts, que et posem a l’abast des de la Direcció de Comerç, Restauració i Consum, juntament amb Barcelona Activa. Podràs millorar i potenciar el teu negoci: des del màrqueting digital fins a les eines per fidelitzar la clientela.