Commemoració del Dia del Migrant

Persones migrants. Acte institucional al Saló de Cent de l’Ajuntament.

El proper 18 de desembre se celebrarà el Dia Internacional de les persones migrants, una diada proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 4 de desembre de l’any 2000, davant “l’interès de la comunitat internacional en protegir efectivament i plena els drets humans de totes les persones migrants, i destacant la necessitat de seguir tractant d’assegurar el respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals de totes les persones migrants”.

Aprofitant aquesta diada, la tarda del dia 18, a les 18h, tindrà lloc un acte commemoratiu al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, on es farà el lliurament de l’11è Premi del Consell Municipal d’Immigració (CMIB).

En l’edició d’enguany, el premi vol promoure el reconeixement de projectes o treballs d’especial interès en relació a la temàtica “Persones migrades i envelliment”, i en aquest sentit, l’acte inclourà un col·loqui amb testimonis de persones grans migrades i la projecció d’un reportatge sobre els projectes presentats al Premi, així com l’actuació musical de Xin Chuan Ye, amb instruments tradicionals xinesos.

Amb l’acte, el Consell vol donar a conèixer la realitat i la riquesa que aporta la diversitat a la ciutat, i contribuir a la millora dels drets de les persones migrants en el marc d’una data tan assenyalada com el Dia Internacional de les persones migrants.

Si voleu assistir a l’esdeveniment, cal confirmar la vostra assistència a l’adreça de correu electrònic  consellimmigracio@bcn.cat.