Esteu aquí

La Gran Batuda 2023: Resistències del passat i del present amb perspectiva de gènere

Activitats i acte en record de les víctimes de La Gran Batuda Antigitana el proper dijous 27 de juliol, al Centre Cívic Convent de Sant Agustí.

El 30 de juliol se celebra el Dia de Lluita contra l’Antigitanisme, que recorda els 12.000 gitanos i gitanes empresonats durant la Gran Batuda Antigitana del 30 de juliol de 1749 per ordre del marquès de l’Ensenada, durant el regnat del rei Ferran VI.

Amb motiu d’aquesta commemoració, l’Ajuntament de Barcelona i les entitats del Consell Municipal del Poble Gitano organitzen un acte amb un doble objectiu: rememorar un dels episodis més foscos i poc coneguts de la història del poble gitano, la Gran Batuda, intent d’extermini contra el poble gitano, i, alhora, promoure la història i la cultura del poble gitano i reivindicar la defensa dels drets i la lluita contra la discriminació i l’antigitanisme.

L’acte se celebrarà el proper dijous 27 de juliol, a partir de les 18 hores, al Centre Cívic Convent de Sant Agustí.

L’acte commemoratiu presenta una programació especial que inclou un espectacle, una taula rodona, la presentació del mural “Baró Istardipé” i una lectura dramatitzada.

Comptarà amb l’assistència del vicepresident primer del Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona, Francisco Vargas.

Consulta el PROGRAMA

Per assistir i participar en aquesta activitat gratuïta amb aforament limitat, cal fer inscripció prèvia enviant un correu a cmpgb@bcn.cat

Us hi esperem!

Més informació

Comparteix aquest contingut