Esteu aquí

Torna

Rumb a la rumba. Memòria de la comunitat gitana del carrer de la Cera

Publicat dj., 04/07/2019 - 13:25

Poble Gitano. Ruta d'apropament a la història de les persones gitanes catalanes i al naixement de la rumba.

La mort del cèlebre cantant Peret l’any 2014 va provocar un enrenou mediàtic que el va coronar com el rei de la rumba catalana -filla dels ritmes cubans i el flamenc-, nascuda entre els anys quaranta i cinquanta del segle passat en ple carrer de la Cera. Malgrat el pas del temps, sembla que el seu llegat continua vigent. Però quin va ser el context sociocultural del naixement d’aquest gènere que es va convertir en protagonista de molts envelats? Com va arribar a popularitzar-se tant al llarg de la història?

Es proposa una ruta d’apropament a la història de les persones gitanes catalanes i al naixement de la rumba. Es partirà del casal de barri Folch i Torres, on diferents membres de la comunitat gitana catalana explicaran el seu projecte de recuperació de la memòria oral i visual de l’emblemàtic carrer de la Cera d’aleshores; més tard s’enfilarà camí cap a indrets que configuren la memòria gitana del Raval, i la ruta acabarà amb un sarau molt especial: músics rumbers del carrer de la Cera que oferiran un espectacle i aprofitaran l’ocasió per explicar alguns dels moviments claus d’aquest ritme trepidant. Rumb a la rumba!

L’activitat tindrà lloc el proper dimarts 9 de juliol, a les 10 hores, al Casal de barri Folch i Torres (carrer Reina Amàlia, 31). Podeu realitzar la vostra inscripció a través del següent enllaç.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l’Espai Avinyó conjuntament amb Carabutsí i Inter-Acció.

Comparteix aquest contingut