Cicle de debats “I l’Educació a Barcelona, què?"

La ciutat de Barcelona es va desconfinant lentament. Però, què passa amb els infants i joves, les escoles i el conjunt del món educatiu?  Ningú posa en dubte la importància de l’educació a la nostra societat, però ha tingut la centralitat que calia en aquests temps de pandèmia provocats per la COVID-19? Correm el perill que la crisi sanitària, social i econòmica es converteixi també en una crisi educativa?

Des del Consell Educatiu Municipal de Barcelona volem reflexionar i debatre al voltant de la importància social de l’educació a la nostra ciutat.  Analitzar què s’ha fet fins ara i quins  reptes caldrà abordar a mitja i llarg termini per tal de poder garantir les oportunitats educatives per a tothom.

I ho volem fer de forma col·lectiva amb el conjunt de la comunitat educativa. Perquè l’educació és un dret fonamental per construir una Barcelona més equitativa, crítica i oberta als canvis que se succeiran en els pròxims anys.

Debats:

El primer debat d’aquest cicle va tenir lloc dimarts 16 de juny de 2020, de 18.00 a 19.30 hores, per plataforma Cisco Webex, sota el títol “L’EDUCACIÓ COM A SERVEI ESSENCIAL EN TEMPS DE COVID-19?”

Hi van participar Maria Truñó, comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona; Sheila González, doctora en Polítiques Públiques i Transformació Social i investigadora postdoctoral al Departament de Sociologia, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Jordi Collet, vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement i professor de Sociologia de l’Educació de la Universitat de Vic i Pau Rodríguez, periodista de societat a Eldiario.es i moderador del debat.

Compartiu aquest contingut