El CEMB celebra 30 anys amb un acte emotiu al Saló de Cent

El Consell Educatiu Municipal de Barcelona (CEMB) i els 10 Consells Educatius de Districte han celebrat el seu 30è aniversari amb un acte al Saló de Cent aquest dijous 10 de juny.

L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha intervingut a l’inici per fer un balanç del curs en temes d’educació, subratllant com la pandèmia ha posat de manifest la importància de l’escola com a espai de socialització i agraint a tota la comunitat educativa haver fet possible mantenir les escoles obertes.

Com a prioritats polítiques del mandat, ha destacat la necessitat d’ampliar els espais educatius a tota la ciutat i de transformar els patis i els entorns escolars amb diferents projectes que estan actualment en curs. Colau també ha volgut recordar la figura de Marta Mata, que era la regidora d’Educació quan es va constituir el CEMB i va impulsar el moviment Ciutat Educadora.

Seguidament ha parlat el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, que ha volgut destacar que el CEMB i els consells de districte i de centre posen de relleu l’esforç col·lectiu en matèria educativa que hi ha hagut històricament a la ciutat de Barcelona.

Per la seva banda, la comissionada d’Educació, Maria Truñó, ha valorat el funcionament de la Taula Ciutat Escoles i COVID, on representants de la comunitat educativa i de salut s’han trobat en tretze ocasions al llarg d’aquest curs per compartir informació, preocupacions i propostes i contrastar la realitat dels centres educatius. A mode de resum de la tasca de la Taula es va presentar un vídeo i unes infografies.

Per tal de donar tancament a la Taula, Truñó ha moderat una taula rodona per presentar els diferents aprenentatges que s’han assolit durant aquest curs de pandèmia per part de la comunitat educativa. Hi han intervingut Francina Martí (representant dels moviments pedagògics), Àngels Cadena (representant del professorat), Maria Roca (representant de l’etapa 0-3), Belén Tascón (representant de l’AFAC) i Lluís Vila (representant de la FAPAE).

Entre els aprenentatges mencionats, hi trobem el reconeixement de l’escola presencial com a servei essencial, el fet que l’escola hagi permès garantir l’equitat educativa, la importància de la salut integral i l’educació emocional i mental, l’acceleració de l’educació digital o la capacitat d’adaptació i innovació del professorat.

Durant l’acte, que ha estat conduit per la secretària del CEMB, Marta Carranza, també s’ha projectat un vídeo commemoratiu que recollia la trajectòria del Consell i una mirada al seu futur amb el testimoni de diversos dels seus membres.

A més, l’esdeveniment ha comptat amb les interpretacions musicals del combo de l’Escola Municipal de Música de l’Eixample Joan Manuel Serrat, i amb un pastís d’aniversari on els presents hi han pogut bolcar els seus desitjos educatius per a la ciutat.

 

Documents

Compartiu aquest contingut