El CEMB celebra l’últim Plenari del curs 2020-2021

El Consell Educatiu Municipal de Barcelona (CEMB) va celebrar aquest dijous 27 de maig l’últim Plenari del curs, que va tenir lloc de forma presencial a la Sala Moragues del Born Centre Cultural. Els assistents van poder visitar l’exposició ‘Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola. 1908-1979’, que es pot veure al Born CC fins al març del 2022.

Antoni Nicolau, comissari de l’exposició, va iniciar el Plenari presentant aquesta mostra que es dedica a posar en valor la importància històrica del municipalisme en la defensa de l’educació.

‘Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola. 1908-1979’ commemora l’aprovació del pressupost de cultura l’any 1908 a l’Ajuntament de Barcelona, un pressupost que pretenia reformar tot el sistema d’educació de la ciutat, fomentant-la per assolir una societat lliure. D’aquesta manera, la mostra repassa l’impacte i la influència d’aquest pressupost al llarg de la història de Catalunya i Barcelona fins als inicis de la democràcia.

En el Plenari es va fer balanç de la Taula de Ciutat Escoles i Covid-19 i es va explicar la situació actual de la pandèmia a les escoles, on els grups confinats segueixen a la baixa i ja representen només el 0,86% del total. A més, també es va donar a conèixer que, a proposta d’aquesta Taula, s’ha elaborat un decàleg dels aprenentatges fets des de l’escola i la comunitat educativa durant aquest any de pandèmia per tal de seguir millorant l’educació de la ciutat.

Al llarg del Plenari, es va aprofitar per presentar les novetats en l’oferta inicial de batxillerats, formació professional i ensenyaments de règim especial per al curs 2021-2022, on destaca la implantació per primera vegada dels cicles formatius de grau bàsic i de la formació professionalitzadora, així com l’ampliació de les propostes de batxillerats específics que promouen l’especialització.

En el Plenari també es va abordar la constitució del nou Consell de la Formació Professional de Barcelona i les novetats de les quatre comissions del CEMB actualment en marxa i a punt de tancar els seus respectius informes amb propostes de millora.

En la part final, hi va haver un torn obert d’intervencions on els presents van poder dir la seva de les diferents temàtiques tractades.

Per finalitzar, es va convocar als presents a l’acte de celebració del 30è aniversari del CEMB que tindrà lloc el proper dijous 10 de juny.

Compartiu aquest contingut