You are here

Exposició d'homenatge a Jaume Pahissa

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona vol retre homenatge a la figura de Jaume Pahissa i Jo (Barcelona, 1880-Buenos Aires, 1969), en ocasió del recent  50è aniversari de la seva mort.
Director d’orquestra, compositor amb un  extensíssim catàleg d’obres, tant simfòniques, com líriques, de cambra i instrumentals.
Crític i teòric musical, membre de l’Acadèmia de Belles Arts de St. Jordi de Barcelona, fou professor de composició de l’Escola Municipal de Música de Barcelona, actual Conservatori. Durant l’any 1937, en plena guerra civil, excercí la tasca de direcció del centre, abans del seu exili a Argentina, on residí fins a la seva mort.
La comissió de Patrimoni del Conservatori Municipal de Música de Barcelona ha organitzat un homenatge, que va tenir  lloc el divendres 14 de febrer, i que va incloure el descobriment  d’una placa commemorativa a una de les aules del Conservatori, així com un concert en el cicle Divendres Cambra.
El dia 14 es va inaugurar també, una mostra-exposició de la seva vida i obra, als espais de La Peixera i el sota escala de la Biblioteca. L’exposició es podrà visitar fins el dia 29 de maig de 2020.