You are here

El sexteto Mitternacht en el ciclo Divendres Cambra

El concert d’aquest divendres té un valor afegit: acollim una formació de cambra internacional provinent de Berlín, en la qual hi podrem retrobar una antiga alumna del nostre Conservatori.

El sextet Mitternacht (mitjanit) presenta en aquest concert dues de les obres més importants de la literatura per cordes, el primer sextet de Johannes Brahms en Si b Major i La Nit transfigurada d’Arnold Schönberg.

L’ensemble, resident a Berlín, està constituït per músics joves amb una llarga trajectòria internacional i molta experiència orquestral. Malgrat les seves diverses procedències (Holanda, Anglaterra/Nepal, Austràlia i Catalunya) el que els uneix és la seva passió per la música de cambra.

El sextet de cordes en Si b Major op. 18 és una de les primeres composicions per a cordes que Johannes Brahms va publicar, datada de l’any 1850, i gràcies a la qual, juntament amb el Rèquiem Alemany, va aconseguir el seu èxit com a compositor.

La Nit Transfigurada op. 4, està inspirada en el poema homònim de Richard Dehmel. Es tracta d’una obra molt complexa i apassionada, escrita l’any 1899, just després que Schönberg conegués Mathilde von Zeminsky, de qui es va enamorar perdudament.

Tot i que Schönberg és considerat el pare del dodecafonisme i un dels impulsors de l’atonalisme, estilísticament és una composició relacionada amb el post-romanticisme i l’expressionisme alemanys, caracteritzat per una gran influència de les harmonies cromàtiques de Richard Wagner i Johannes Brahms.