Barcelona Cultura

Enredant les ones

Eines i debats per a la ràdio comunitària.

Enredant les ones
DATA

30.03.19 11:00h - 20:00h

ESPAI

Antiga Escola Massana

Una jornada per a enfortir les ràdios comunitàries a través de la formació, l’intercanvi de coneixement i la descoberta de les experiències radiofòniques internacionals més atrevides. Un dia per definir i imaginar juntes l’escenari i els reptes del projecte de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona. Una dia per enredar les ones creant, jugant, fent xarxa.

11:00- 15:00

Taller: Com fer un Podcast, amb Carne Cruda.

Com generar continguts periodísitcs amb un smartphone.
Manu Tomillo i Rocío Gómez Fdez-Blanco, de Carne Cruda, són dues veus expertes, amb una àmplia trajectòria en la producció radiofònica, en ofereixen un taller de podcast enfocat a nivell bàsic. Places limitades.

Cal inscripció prèvia

17:00-18:30

Primera trobada de ràdios de la XRCB.

Espai de trobada de les ràdios que formen part de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona, amb l’objectiu de debatre el present i el futur del projecte.
Sessió oberta a ràdios de la xarxa, a altres projectes radiofònics i al públic general.

Cal inscripció prèvia

19:00 - 20:00

Fent el freak per innovar a les ones: el futur immediat de la ràdio pública.

Conferència amb Tim Cowlishaw (BBC R+D's Internet and Future Services).

Cap altre mitjà té la capacitat de sobreviure, reinventar-se, innovar i adaptar-se als temps actuals de la manera que ho fa la ràdio. Per una banda, resisteix a les ones i, per l'altra, es desenvolupa i pren noves formes a la xarxa.

Tim Cowlishaw, tecnòleg creatiu de l'equip de recerca i desenvolupament de la BBC ens mostrarà experiments radiofònics que involucren so, interacció, tecnologia i pràctiques creatives. Per imaginar els futurs possibles de la ràdio pública i comunitària, fent un ús original (per no dir-ne estrany!) de les tècniques més innovadores. Ens mostrarà experiments radiofònics que impliquen so, interacció, tecnologia i pràctiques creatives que ens faran imaginar els futurs possibles de la ràdio pública i comunitària, fent un ús original (per no dir estrany!) de les tècniques més innovadores.
Conferència en anglès. Hi haurà traducció simultània.

Coordina: 

Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB)

https://xrcb.cat/ca/

https://twitter.com/xrcbcn
https://www.instagram.com/xrcbcn/