Barcelona Cultura

GUIA - CONVOCATÒRIA TANCADA

Quarta edició BAM Cultura Viva

26 de setembre - La Mercè 2020

Recinte Fabra i Coats

QUÈ SOM

BAM Cultura Viva és un festival impulsat per l’Ajuntament de Barcelona en el marc de les festes de La Mercè organitzat de manera col·lectiva, assembleària i oberta. És un projecte de democràcia cultural, que busca complicitats amb projectes d’economia social i que es gestiona de manera transparent. Promou processos artístics que ens enforteixin col·lectivament, dignifiquin el treball artístic i posin en valor la cultura de codi obert, la lliure circulació i la remescla.

QUÈ VOLEM FER

BAM Cultura Viva és un festival musical. Entenem la música com un fet cultural viu, expansiu, que ocupa els carrers i les places i ens atravessa els cossos i la vida. Volem música. Volem música que dialogui artísticament. Volem música que dialogui comunitàriament.

Està pensat per a l’acolliment de projectes musicals, també emergents, i és obert a propostes que connectin la música amb altres llenguatges artístics. 

Durant tot el dissabte, amb la proposta inicial de tres escenaris, un espai gastronòmic, una zona de descans i joc, i tenint en compte els racons de la Fabra i Coats, BAM Cultura Viva ofereix actuacions, accions itinerants, tallers, propostes musicals per a tots els públics, activitats gastronòmiques, etc., totes vinculades amb la música i la festa.

QUÈ BUSQUEM

Músics i músiques amb ganes de fer música.

Projectes artístics d’altres disciplines —dansa, circ, teatre, instal·lacions, etc.— amb propostes connectades a la música.

BAM Cultura Viva vol convocar i mostrar música i també iniciatives culturals que inventen altres maneres de desenvolupar-se. Ens interessen les diversitats, la paritat de gènere i les formes de funcionament innovadores respecte els models convencionals de la indústria cultural —autoria, edició, distribució, representació, actuació, producció, llicències. 

BAM Cultura Viva també és obert a propostes artístiques fora de l’escenari, en col·laboració amb altres artistes o  que s’apropin a espais i col·lectius propers al festival, especialment de Sant Andreu i de la pròpia Fabra i Coats. 

QUÈ OFERIM

Els projectes es remuneren tot seguint els criteris següents:

Caixet 

  • 350,00 € (nets) per a cadascun dels projectes escollits + 150,00 € (nets) per a cada integrant (tècnics propis inclosos)

  • El caixet màxim és de 1.550 € nets per projecte.

  • L’import d’altres despeses en funció de les propostes i dels acords a què s’arribi. 

  • Contractació laboral (sempre que se sol·liciti).

  • Despeses específiques per a l’adaptació del projecte (despeses de producció i d’altres per detallar).

  • Desplaçaments i allotjament (en cas de tenir l’origen a més de 100 km de Barcelona).

  • A més a més, l’organització disposa d’un backline de so mínim per a les propostes que ho requereixin.

El fet de formar part de la programació del BAM Cultura Viva implica formar part de La Mercè i els seus suports comunicatius.

QUÈ HEU DE FER

Ompliu el formulari que trobareu a continuació. 

Es poden presentar propostes fins a les 23:59 h del dia 21/03/2020.

Es pot presentar més d’una proposta per persona i/o projecte.

El formulari consisteix en les dades bàsiques de contacte, una presentació del que es vol fer —en forma de concert i/o taller, xerrada, acció artística, proposta gastronòmica, etc.—, una explicació sobre les motivacions de la participació en aquest nou espai, enllaços a àudios i/o vídeos, i la fitxa artística. 

Si teniu interès a plantejar una actuació/acció en algun espai específic o a adequar la vostra proposta, us recomanem que visiteu el recinte de la Fabra i Coats.

COM ES FARÀ LA PROGRAMACIÓ

Cada edició de BAM Cultura Viva és essencialment única i es defineix a partir dels projectes que es presentin a aquesta convocatòria pública i oberta.

La programació l’elabora una comissió de persones sorgida del plenari obert del BAM Cultura Viva. Aquesta comissió —en col·laboració amb la resta de l’equip del BAM Cultura Viva— planteja l’adaptació dels espais disponibles de la Fabra i Coats a les propostes seleccionades.

QUI SOM

BAM Cultura Viva forma part de Cultura Viva, un programa impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona, en col·laboració amb el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, i està organitzat pels col·lectius i espais següents: Alterevents, l’Ateneu L’Harmonia, Cultura en Vivo, El Triangle Contracultural, Fabra i Coats-Fàbrica de Creació, Indigestió, LaFundició, Le Good Good, L’Ordit, Llobregat Block Party, Pedra, Quesoni, Quepo, Seward i altres persones a títol individual.

Les decisions es prenen en diverses comissions de treball obertes a qualsevol que hi tingui interès, i es posen en comú en un plenari també públic i obert. Si en lloc de presentar una proposta, vols participar en el plenari i/o a les comissions, envia'ns un correu electrònic. 


Per a la resolució de dubtes sobre la convocatòria o per afegir-vos-hi, podeu escriure a: culturaviva@bcn.cat.