Barcelona Cultura
REHOGAR • Disseny Obert i Reutilització

REHOGAR • Disseny Obert i Reutilització

L’exposició se centra en les pràctiques obertes entorn del disseny que plantegen modificacions en els actuals hàbits de consum, que són capaços de generar coneixement i economia distribuïda o que exploren camins cap a la sostenibilitat social i ambiental a través de l’aprofitament dels recursos.

En la seva novena edició, REHOGAR presta una especial atenció als processos de transformació. Processos de transformació que es fan possibles mitjançant tècniques de reutilització i metodologies de disseny obert, un disseny que creix i evoluciona perquè pot ser millorat per i amb altres persones. O, en altres paraules: objectes, espais, plataformes, iniciatives, projectes que són processos en si mateixos i el resultat dels quals dona lloc a l’inici d’altres processos. Processos amb una mirada des de l’ètica de la cura, en simbiosi amb l’entorn i els recursos, i en els quals destaca la dimensió col·lectiva respecte a la projecció, producció, distribució i ús.

La mostra explora un ampli ventall de transformacions a través d’una selecció de propostes amb un ADN obert i compartible, i reflecteix els processos, les pràctiques i les eines que faciliten la transformació social de la vida quotidiana. Una selecció d’experiències interdisciplinàries que vol servir de mapa per explorar espais, mètodes, recursos i comunitats que porten amb elles evidències, raons, actituds, polítiques, pràctiques, implicacions i afectes que sostenen el desenvolupament de projectes de caràcter col·laboratiu, d’opensource, de responsabilitat social i mediambiental, d’optimització compartida de recursos i d’obertura cap a formes i models experimentals.

Paral·lelament a l’exposició́ se celebren una sèrie d’activitats (tallers, demostracions, presentacions i debats) amb l’objectiu de difondre i explorar el seu marc teòric, conèixer de primera mà i posar en pràctica algunes de les solucions i propostes exhibides, i generar espais de remescla i diversió́ que afavoreixin la generació́ i l’enfortiment de xarxes de col·laboració́.

http://www.rehogar.net


@CulturaVivaBcn
04-04-2020 16:35
L’Institut de Cultura ha activat un primer paquet de mesures dirigides al sector cultural per respondre a la situac… https://t.co/9lVpREbzFS
@CulturaVivaBcn
04-04-2020 15:52
Descansa en pau, canalla! Fins sempre Luís Eduardo Aute. https://t.co/i66JamvdHO
@CulturaVivaBcn
04-04-2020 11:00
La Veïnal us convida a participar a l’espai de comunicació #FemLaVeinalDesDeCasa de @LaVeinalTV on podrem parlar de… https://t.co/mSijWGXaqc