Capçalera Barcelona Dades
Capçalera Barcelona Dades

Dades municipals

L’Oficina Municipal de Dades (OMD) és responsable de la gestió, la qualitat, la governança, l’anàlisi i difusió de les dades de l’Ajuntament de Barcelona i tots els seus ens associats. Alhora treballa per obtenir i publicar dades d’alta freqüència, que permetin el desenvolupament de polítiques públiques basades en l'evidència, l'avaluació de les actuacions municipals i l'aprofitament d’aquestes per part d'altres institucions, empreses i la ciutadania.

 • Anuari Estadística

  El Departament d’Estadística i Difusió de Dades presenta l’Anuari Estadístic de la Ciutat de Barcelona, posant la seva mirada sobre 2020, un any que passarà a la història per la pandèmia.

  Aquest Anuari, s’afegeix a la sèrie iniciada el 1902 i ofereix una perspectiva numèrica de l’impacte del virus en la ciutat i de les mesures aplicades per contenir-la: impacte sobre la salut de les persones, sobre els serveis sanitaris i assistencials, sobre l’activitat econòmica, sobre el mercat de treball, sobre els transports, sobre els pressupostos de l’administració, sobre la pràctica esportiva... Pràcticament no va quedar cap faceta de la ciutat indemne. I és que alhora que ens anàvem familiaritzant amb termes com PCR, confinament, estat d’alarma, toc de queda o tancament perimetral, les dades capturaven com esclataven les defuncions, com s’enfilava l’atur, com es desplomava el consum, com gairebé s’aturaven les instal·lacions aeroportuàries...o com baixava la contaminació.

 • Borsa de Treball

  L'Ajuntament de Barcelona vol incorporar Tècnics Superiors en Ciència de Dades per ajudar en la implementació d'accions i polítiques basades en l'evidència. Les persones que s'incorporin a la Borsa desenvoluparan funcions de gestió, anàlisi i difusió de dades. S'incorporaran a l'Oficina Municipal de Dades o algunes de les diferents àrees municipals per a impulsar la implementació de la Ciència de Dades com a eina de gestió i decisió a l'Ajuntament. Presentació de sol•licituds fins al 04 de gener!!!

 • Enquestes i Estudis Opinió

  El Baròmetre municipal és una enquesta periòdica que cada sis mesos entrevista 800 barcelonines i barcelonins amb dret a vot a les eleccions municipals (per tant, persones empadronades a la ciutat, amb nacionalitat espanyola o d’algun altre país amb dret a vot a les eleccions municipals).

  És una operació inclosa al Pla d’Estudis Sociològics (PES) 2020-2023. És l’única enquesta municipal que inclou aspectes polítics (valoració de líders, record i intenció de vot i opinió sobre altres aspectes polítics de ciutat), a banda de recollir indicadors bàsics d’opinió sobre Barcelona i la gestió municipal. També inclou preguntes sobre la situació econòmica familiar i col·lectiva, així com altres qüestions d’actualitat a la ciutat.

  Accés a la documentació aquí o a gràfiques i dades a la WebApp Baròmetre Municipal.