Capçalera Barcelona Dades
Capçalera Barcelona Dades

Dades municipals

L’Oficina Municipal de Dades (OMD) és responsable de la gestió, la qualitat, la governança, l’anàlisi i difusió de les dades de l’Ajuntament de Barcelona i tots els seus ens associats. Alhora treballa per obtenir i publicar dades d’alta freqüència, que permetin el desenvolupament de polítiques públiques basades en l'evidència, l'avaluació de les actuacions municipals i l'aprofitament d’aquestes per part d'altres institucions, empreses i la ciutadania.

 • Avanç Estadístic

  El nombre de turistes allotjats en establiments hotelers durant el mes setembre és de més de 710.000, un 72% més que un any enrere. El nombre de pernoctacions és de gairebé dos milions i l’estada mitjana se situa en 2,6 nits.

   

  Tot i l’enorme incertesa derivada de l’impacte econòmic de la guerra d’Ucraïna i l’alça general dels preus, les dades revelen que Barcelona manté l’atractiu turístic. Els Estats Units són el primer mercat emissor, seguit per Regne Unit, França, i Alemanya, cadascun d’ells amb més de 40.000 visitants. Trobeu aquí tota les dades.

 • Anàlisi Econòmic

  Durant el tercer trimestre de 2022 el consum privat a Barcelona ha estat un 26% superior al tercer trimestre de 2021 i supera en un 18,5% el valor del mateix trimestre de 2019 (prepandèmia).

   

  El ritme de creixement de la despesa s’ha alentit respecte als trimestres anteriors (+36,6% i +34,7% primer i segon trimestre respectivament).

   

  Durant els primers mesos de l’any es registren notables increments interanuals de la despesa afavorida per la bona marxa de l’economia i la celebració de grans esdeveniments firals. Tanmateix, a mesura que la incertesa sobre l’impacte en l’economia de la guerra d’Ucraïna augmenta i les pressions inflacionistes es mantenen, els ritmes de despesa s’han moderat. Trobeu aquí tota la informació.

 • Difusió: Participació a Congressos

  El Departament d'Anàlisi de l'Oficina Municipal de Dades participa en les XLVII Jornades d'Estudis Regionals de l'Associació Espanyola de Ciència Regional, que es celebra a Granada entre els dies 19 a 21 d'octubre.

   

  En aquestes jornades es presentaran dos treballs: un producte recent del Departament d'Anàlisi, la Renda Trimestral de Barcelona, i una proposta d’Índex de Qualitat de Vida Urbana, que s'ha desenvolupat amb un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament, l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans (UAB) i l'INE. Programa de les Jornades.