Barcelona Deep Tech Summit s’integra dins de l’Smart City Expo World Congress

El congrés punter de start-ups de tecnologia avançada, Barcelona Deep Tech Summit, celebrarà la tercera edició els dies 5, 6 i 7 de novembre de 2024 integrat a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) al recinte de Gran Via de Fira Barcelona, on convergiran les tecnologies avançades sorgides de les universitats i centres de recerca amb els grans reptes que afronten les ciutats, com la transició energètica i la sostenibilitat, la indústria 4.0 i la mobilitat, la salut digital i l’espai.

Barcelona Deep Tech Summit
31/05/2024 - 13:11 h - Smart City Ajuntament de Barcelona

La sinergia entre els dos congressos és estratègica,  ja que integra les tecnologies avançades nascudes a les universitats i centres de recerca amb els grans reptes que afronten les ciutats.

A més, es comparteixen els eixos d’innovació i sostenibilitat, s’apropen solucions de futur a empreses i permeten que l’esdeveniment de start-ups i spin-offs adquireixi un caire més internacional.

El Deep Tech engloba aquells descobriments o innovacions de caire científic i tecnològic que intenten millorar el món on vivim.

El Barcelona Deep Tech Summit es concentrarà a buscar solucions a quatre grans reptes globals: la transició energètica i la sostenibilitat, la indústria 4.0 i la mobilitat, la salut digital i l’espai.

El congrés acollirà sessions especialitzades al voltant d’aquests punts principals, que s’aniran anunciant al seu portal web en els pròxims mesos.

A més, el congrés de start-ups Deep Tech sumarà cinc socis estratègics, que són Aldea Ventures, IESE Business School, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Mobile World Capital Barcelona i Tech Barcelona, que aportaran el seu coneixement i el seu ecosistema per potenciar la proposta de l’esdeveniment, i unificar esforços en el posicionament del Deep Tech com a sector estratègic de futur.

Barcelona ja és referent europeu de start-ups Deep Tech: compta amb el major percentatge d’empreses d’aquesta tipologia a la ciutat sobre el total, un 13%, segons assenyala la consultora Deal Room.

A més, les start-ups Deep Tech han crescut un 10% a Catalunya, fins arribar a 320 a tot el territori, segons destaca el darrer informe d’ACCIÓ. El mateix document subratlla que ara mateix donen feina a més de 2.300 persones i, tenint en compte les dades més actualitzades, el volum d’inversió captat per aquestes start-ups va arribar a 183 M€ l’any 2022.

En aquest sentit, en la nova edició del Summit, la comunitat inversora, així com les grans corporacions, tindran un rol estratègic, ja que les start-ups Deep Tech necessiten un capital més elevat i major finançament, i l’esdeveniment és clau per connectar amb grans empreses que volen incorporar les propostes al seu negoci.

Barcelona Activa i cinc universitats catalanes (UB, UAB, UPC, UPF i UOC) promouen aquest esdeveniment, que és l’epicentre de l’ecosistema científic i emprenedor Deep Tech. Ho fan a través d’una iniciativa conjunta anomenada Barcelona Deep Tech Node. El Barcelona Deep Tech Summit compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya.