MatchImpulsa obre inscripcions per plataformitzar i enxarxar digitalment l’ESS col·laborativa a Barcelona

Matchimpulsa és un programa innovador que neix com a resposta a la Covid-19 per potenciar i escalar iniciatives de l’ESS i col·laborativa a Barcelona, reforçar l’enxarxament local, la projecció internacional, la perspectiva de gènere i l’adaptació dels plans d’igualtat als entorns digitals d’empreses i organitzacions.

..
06/05/2021 - 12:26 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

Ja estan obertes les inscripcions a MatchImpulsa, un hub o un programa de programes transversalment feminista per la platormització digital de l’Economia Social i Solidària (ESS) i col·laborativa de Barcelona. Inscriviu-vos si sou una iniciativa que voleu potenciar i escalar digitalment el vostre projecte, presteu serveis perquè altres puguin fer-ho o teniu ganes d’enxarxar-vos i mireu l’economia digital com un procomú.

Actualment, al món existeixen prop de 1.150 programes d’acceleració digital però són inexistents les iniciatives amb valors feministes i transformadors que aspirin a plataformitzar i accelerar digitalment projectes, tot promovent l’enxarxament i la col·laboració entre diferents ecosistemes. Comença el 25 de maig i es desenvolupa en el marc de la Càtedra_Oberta, fruit de l’acord entre la Universitat Oberta de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa i està dirigida pel grup de recerca Dimmons.

Qüestions pràctiques

-A qui va dirigit?

Us interessa si formeu part d’una iniciativa econòmica que ja incorpora la perspectiva digital a la visió de negoci per explorar noves àrees d’expansió de l’activitat econòmica, o bé està centrada en entorns digitals, o bé implementa o vol implementar noves metodologies que facilitin noves prestacions de serveis a partir de la plataformització. També us interessa si voleu reforçar les mesures d’equitat de gènere amb mesures i plans d’igualtat adaptats als entorns digitals. Així mateix, si sou una empresa tecnològica vinculada al procomú digital o una entitat que ofereix recursos per l’equitat de gènere, a MatchImpulsa també teniu un espai on enxarxar-vos amb iniciatives transformadores.

-Què hi trobareu com a participants?

Com a singularitats, és bo saber que podreu gaudir d’espais de cotreball, creixement i distensió de la comunitat. A més, es realitzaran serveis de formació i mentoria amb professionals de diversos àmbits, xerrades sincròniques i asincròniques, es compartiran exemples i recursos inspiradors i podreu treballar a través d’una eina pròpia que us ajudarà a crear el vostre Mínim Producte Viable, la MatchKanva. MatchImpulsa aspira a ser un espai innovador de cocreació comunitària basat en les metodologies d’aprendre fent, agile, l’ètica de la cura i la recerca acció.

-Com funciona?

Amb la inscripció a MatchImpulsa podreu dissenyar el vostre propi recorregut al campus virtual MatchCampus. A través del programa MatchImpulsa +100, un itinerari obert de 100 hores de recursos que començarà el 25 de maig de manera telemàtica, podreu plataformitzar el vostre model de negoci i intercooperar amb altres iniciatives. Per a més informació, consulteu el programa de les sessions. Podeu participar tantes persones com vulgueu de la vostra organització, però cadascuna s’ha d’inscriure individualment per poder accedir al MatchCampus. La participació és gratuïta i estarà oberta fins la finalització de MatchImpulsa al desembre del 2021, tot i que us recomanem inscriure-us com abans millor per gaudir de tots els incentius que ofereix el recorregut. A més, la crida a participar a MatchImpulsa 20 -per a rebre acompanyament personalitzat d’acceleració digital- i a MatchImpulsa 10 -per a rebre acompanyament de prototipatge- es faran mitjançant un procés de selecció i un dels requisits és haver format part a MatchImpulsa +100. D’altra banda, si sou una organització de l’àmbit feminista i esteu treballant en la igualtat de gènere o sou una proveïdora tecnològica, també podeu participar a través dels programes MatchIgualtat i MatchTech, respectivament, visualitzant els vostres serveis, participant en les formacions i, fins i tot, arribant a desenvolupar els prototips de plataforma de les empreses participants a MatchImpulsa 10.

-Inscripcions

Participar és molt fàcil: primer de tot, trieu al formulari d’inscripció del web entre les opcions “MatchImpulsa +100”, si voleu impulsar-vos com una organització que rep acompanyament d’adaptació, acceleració i prototipatge digital; “Tech” si sou una empresa que presta serveis tecnològics; o “Igualtat” si presteu serveis de plans i mesures d’igualtat. En segon lloc, empleneu les dades requerides i feu l’enviament, on veureu una notificació a la mateixa pàgina confirmant-ho. Properament, rebreu un correu amb més informació per poder entrar al MatchCampus, on podreu triar l’itinerari formatiu que més s’adapti a les vostres necessitats.

-Serà tot telemàtic?

La majoria d’activitats i serveis es realitzaran de manera telemàtica però en la mesura que ho permetin les restriccions sanitàries, es promouran espais presencials de distensió de la comunitat com ara caminades o altres tipus de trobades que es consideren importants per enfortir la comunitat MatchImpulsa.

MatchImpulsa, un programa de programes 

MatchImpulsa conté tres línies estratègiques: la línia de plataformització d’empreses, amb els programes MatchImpulsa +100, MatchImpulsa 20 i MatchImpulsa 10, on les entitats participants podran formar-se i rebre acompanyament en la concreció i producció del seu prototip de plataforma; la línia orientada a les col·laboracions estratègiques amb el MatchTech, el MatchIgualtat i el MatchUniversitat i, finalment, la línia sobre creació i manteniment d’ecosistemes estratègics de Barcelona Digista, BarCola i de l’Agroecologia digital. La iniciativa compta amb diverses impulsores, que pots consultar en aquest enllaç.

Accelerar econòmicament projectes amb necessitats per digitalitzar-se a partir de la Covid-19, intercooperar digitalment, revertir l’escletxa digital de gènere, desplegar mesures i plans d’igualtat, crear i reforçar ecosistemes estratègics, afavorir la internacionalització d’empreses i ecosistemes que formin part de MatchImpulsa i incorporar la recerca acció per divulgar i obrir el coneixement generat són els objectius principals del programa.

Per a més informació envieu un correu a info@matchimpulsa.barcelona amb els vostres dubtes. Podeu seguir tota l’actualitat per xarxes amb l’etiqueta #MatchImpulsa.

Més informació