“I si...? Cicle de converses #desdecasa”

Descripció / Objectius

Un espai virtual de reflexió per repensar i reformular conjuntament els escenaris digitals.

La pandèmia de la Covid-19 ha generat un escenari d’incertesa excepcional d’escala global. Ens trobem en un nou escenari on la tecnologia ha esdevingut l’aliat principal, ja que reforça el sentit de col·lectivitat i permet comunicacions ràpides i eficients. D’altra banda, posa en evidència el paper clau que té la transformació digital en les nostres societats contemporànies.

En aquest sentit, s’estan despertant consciències cíviques col·lectives més sensibles cap al medi ambient, més crítiques cap al nostre estil de vida, més conscients sobre com la tecnologia influeix en la relació amb les persones, i s’està posant en evidència la necessitat de canvi de model de consum no només de recursos, sinó també de temps i de relacions.

 

I si... un canvi SÍ que fos possible?

Des de BIT Habitat hem organitzat el cicle de diàlegs virtuals “I si…? Cicle de converses #desdecasa” que ha permès repensar i reformular conjuntament els escenaris digitals amb una mirada objectiva, autocrítica i positiva tant cap a la situació actual com cap al nou futur que ens porta el pas de la pandèmia provocada per la Covid-19.

Entre el 14 i el 23 d’abril de 2020, el cicle ha presentat quatre diàlegs en directe sobre la tecnologia i la situació de crisi sanitària actual. Les converses, moderades per la periodista especialitzada en dades Karma Peiró amb ponents experts en la matèria, han estat seguides per més de quatre mil persones.

El format de retransmissió en directe ha permès, a més, oferir al públic la possibilitat de compartir les seves preguntes i reflexions en viu.

 

Pots descarregar aquí el llibre recopilatori dels quatre diàlegs.

Notícies

Èxit del projecte pilot d’inclusió digital Connectem Barcelona

dc., 25/01/2023 - 19:28

Inclusió. Durant més d’un any s’han proporcionat dispositius, connectivitat i un servei d’acompanyament i de capacitació digital a 348 persones.

Un registre d’algoritmes municipal transparent i ètic per millorar els serveis públics

dj., 19/01/2023 - 14:41

Drets digitals. Barcelona i vuit ciutats europees desenvolupen un model comú de registre d’algoritmes que garanteixi l’ús adequat de les dades.

L’Ajuntament de Barcelona i el BIST sumen esforços per promoure el lideratge femení en la ciència

dl., 09/01/2023 - 20:15

Dona i ciència. Ambdues institucions han signat un acord per tal d’impulsar l’equitat de gènere en els àmbits científic i tecnològic.

La intel·ligència artificial s’implantarà amb garanties en tots els serveis municipals

dl., 02/01/2023 - 14:32

Drets de ciutadania. S’ha aprovat un protocol que defineix els mecanismes per protegir els drets de la ciutadania en cada etapa de la licitació i la implementació d’un sistema algorítmic en l’àmbit municipal.

Agenda

Sense resultats

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital