Ateneus de Fabricació

Descripció / Objectius

Fabricació digital per potenciar la innovació social ciutadana.

Els Ateneus de Fabricació són un servei públic que divulga la tecnologia i la ciència de la fabricació digital. L'objectiu és facilitar que les persones aprenguin, treballin i col·laborin per fer realitat idees que transformin l’entorn i puguin contribuir al desenvolupament social.

L’objectiu dels Ateneus de Fabricació és desplegar i coordinar transversalment en els barris i districtes de la ciutat un projecte estratègic de participació ciutadana que vol ser “de baix a dalt” i que es basa en els preceptes de la innovació social i l’economia col·laborativa.

Els programes dels Ateneus de Fabricació van dirigits a fomentar i impulsar la innovació social ciutadana, és a dir, que siguin els mateixos veïns i veïnes els qui puguin gaudir d’espais, eines i recursos públics i oberts per poder treballar en xarxa i proposar projectes que millorin l’entorn més proper. Les escoles, les famílies i els agents innovadors de la ciutat són els col·lectius preferents que han de gaudir d’un gran espai per poder aprendre, formar-se i desenvolupar el seu talent.

Actualment hi ha els ateneus de les Corts, de Ciutat Meridiana i de la Fàbrica del Sol (a la Barceloneta). En breu s’obriran els ateneus del Parc Tecnològic i de Gràcia. Es pot visitar la web de la Xarxa d’Ateneus de Fabricació per informar-se de les activitats, els projectes, els programes, les comunitats, els prototips o el maquinari.

 

Notícies

Barcelona potenciarà activitats STEAM al festival YoMo

dv., 22/02/2019 - 13:07h

Tecnologia. El Youth Mobile Festival (YoMo), que se celebra del 26 de febrer al 2 de març, comptarà amb un estand de l’Ajuntament de Barcelona on infants i joves podran aprofundir en coneixements científics i de fabricació i disseny...

Conveni per millorar les competències digitals de la ciutadania

dj., 17/01/2019 - 10:52h

Tecnologia. L’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han signat un conveni per impulsar la millora de les competències digitals de la ciutadania.

Aliança amb el MareNostrum per animar les noies a fer carreres científiques

dc., 11/07/2018 - 18:40h

Educació i estudis. Neix “Som investigadores”, un projecte per apropar la ciència als més petits i combatre la bretxa de gènere, fruit de l’aliança municipal amb el superordinador MareNostrum.

Nova vida al plàstic a La Fàbrica del Sol

dl., 14/05/2018 - 10:52h

Xarxa d’Ateneus de Fabricació. Paulo Gomes, professor de la Càtedra Unesco de Sostenibilitat de la UPC, ha desenvolupat un projecte per reciclar plàstic a La Fàbrica del Sol.

Agenda

V Jornada 'Robotac: robòtica educativa'

Quan:
06/04/2019
On:
Punt Multimèdia de Sants - Montjuïc Casa del Mig
C Muntadas 1 (Sants-Montjuïc)
932914262
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital