Ateneus de Fabricació

Descripció / Objectius

Fabricació digital per potenciar la innovació social ciutadana.

Els Ateneus de Fabricació són un servei públic que divulga la tecnologia i la ciència de la fabricació digital. L'objectiu és facilitar que les persones aprenguin, treballin i col·laborin per fer realitat idees que transformin l’entorn i puguin contribuir al desenvolupament social.

L’objectiu dels Ateneus de Fabricació és desplegar i coordinar transversalment en els barris i districtes de la ciutat un projecte estratègic de participació ciutadana que vol ser “de baix a dalt” i que es basa en els preceptes de la innovació social i l’economia col·laborativa.

Els programes dels Ateneus de Fabricació van dirigits a fomentar i impulsar la innovació social ciutadana, és a dir, que siguin els mateixos veïns i veïnes els qui puguin gaudir d’espais, eines i recursos públics i oberts per poder treballar en xarxa i proposar projectes que millorin l’entorn més proper. Les escoles, les famílies i els agents innovadors de la ciutat són els col·lectius preferents que han de gaudir d’un gran espai per poder aprendre, formar-se i desenvolupar el seu talent.

Actualment hi ha els ateneus de les Corts, de Ciutat Meridiana i de la Fàbrica del Sol (a la Barceloneta). En breu s’obriran els ateneus del Parc Tecnològic i de Gràcia. Es pot visitar la web de la Xarxa d’Ateneus de Fabricació per informar-se de les activitats, els projectes, els programes, les comunitats, els prototips o el maquinari.

 

Notícies

Aliança amb el MareNostrum per animar les noies a fer carreres científiques

dc., 11/07/2018 - 18:40h

Educació i estudis. Neix “Som investigadores”, un projecte per apropar la ciència als més petits i combatre la bretxa de gènere, fruit de l’aliança municipal amb el superordinador MareNostrum.

Nova vida al plàstic a La Fàbrica del Sol

dl., 14/05/2018 - 10:52h

Xarxa d’Ateneus de Fabricació. Paulo Gomes, professor de la Càtedra Unesco de Sostenibilitat de la UPC, ha desenvolupat un projecte per reciclar plàstic a La Fàbrica del Sol.

“Les matemàtiques necessiten a tothom, els homes i les dones”

dj., 22/03/2018 - 09:47h

Dones i ciència. El 9 de febrer es va celebrar la jornada “Matemàtiques com tu”, en què van participar 170 estudiants de batxillerat.

Descobreix l’Ateneu de Fabricació les Corts i La Fàbrica del Sol

dj., 25/01/2018 - 12:25h

ATENEUS DE FABRICACIÓ. L’Ateneu de Fabricació les Corts i La Fàbrica del Sol fan jornada de portes obertes el 27 de gener i el 28 de gener, respectivament.

Agenda