Dones i tecnologia

Descripció / Objectius

Fomentar la presència de les dones en el món tecnològic.

L’informe de la Comissió Europea Dones actives en el sector de les TIC revela que en l’àmbit europeu només 29 de cada 1.000 dones graduades trien un títol relacionat amb la informàtica (en comparació amb el 95 d’homes). Aquest nombre és substancialment reduït a 4 quan es parla sobre les TIC. Les dones tendeixen a abandonar el sector al llarg de les seves carreres, la qual cosa significa que solament el 9% que van estudiar TIC encara treballen en aquest camp amb 45 anys.

A Catalunya, segons l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari, durant l’any acadèmic 2015-2016, només el 13% de l'alumnat matriculat en TIC van ser dones. De cada 1.000 dones, només 4 treballen en el sector de les TIC.

L’Ajuntament va elaborar l'estudi L’ecosistema de les TIC des de la perspectiva de gènere a Barcelona que corroborava aquestes dades de la poca presència de dones en aquest sector, tot i que apuntava, entre d’altres, que la bretxa salarial de gènere en aquest sector (-10,7%) és clarament inferior a la mitjana de Barcelona (-21,8%).

Promovem el paper de la dona en la indústria tecnològica per trobar la igualtat en aquest sector. La bretxa de gènere, tot i que és menor que en altres indústries, encara hi existeix; per això, s’ha de combatre des de l’educació, fomentant les vocacions cientificotècniques entre les nenes.

Des de l’Ajuntament de Barcelona s’està apoderant les dones en la tecnologia per avançar en la igualtat de gènere en aquest àmbit. Girls for a Change, Data i Women Hackathons o Empowering Women in Tech de l’i.Lab són alguns dels esdeveniments promoguts..

Notícies

Primera edició del premi BCN Fem Tech a projectes tecnològics liderats per dones

dj., 19/05/2022 - 18:08

Feminismes i dona. El programa de capacitació vol visibilitzar les dones que treballen en el sector de les TIC i les joves que hi treballaran en el futur.

La ciutat proactiva busca projectes d’alt impacte social i ambiental

dv., 06/05/2022 - 16:23

Innovació. Fins al 27 de maig es poden presentar projectes a la nova convocatòria d’ajuts a la innovació urbana.

Gràcia presentarà l’Ateneu de Fabricació Digital amb una jornada de portes obertes

dj., 05/05/2022 - 13:18

Innovació. Aquest espai de creació i formació vinculat a les noves tecnologies celebrarà una jornada de portes obertes el 14 de maig

Nou projecte per reduir la bretxa digital de les persones grans

dt., 19/04/2022 - 12:59

"Sèn10r-tic" és un nou projecte impulsat per l'Ajuntament de Barcelona i el Grup de recerca PSITIC de la Universitat Blanquerna-URL.

Agenda

Exposició 'Museu de la desigualtat digital'

Quan:
Acte permanent
On:
Centre d'Innovació Urbana Ca l'Alier
C Pere IV 362 (Sant Martí)
934 860 638
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital