Dones i tecnologia

Descripció / Objectius

Fomentar la presència de les dones en el món tecnològic.

L’informe de la Comissió Europea Dones actives en el sector de les TIC revela que en l’àmbit europeu només 29 de cada 1.000 dones graduades trien un títol relacionat amb la informàtica (en comparació amb el 95 d’homes). Aquest nombre és substancialment reduït a 4 quan es parla sobre les TIC. Les dones tendeixen a abandonar el sector al llarg de les seves carreres, la qual cosa significa que solament el 9% que van estudiar TIC encara treballen en aquest camp amb 45 anys.

A Catalunya, segons l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari, durant l’any acadèmic 2015-2016, només el 13% de l'alumnat matriculat en TIC van ser dones. De cada 1.000 dones, només 4 treballen en el sector de les TIC.

L’Ajuntament va elaborar l'estudi L’ecosistema de les TIC des de la perspectiva de gènere a Barcelona que corroborava aquestes dades de la poca presència de dones en aquest sector, tot i que apuntava, entre d’altres, que la bretxa salarial de gènere en aquest sector (-10,7%) és clarament inferior a la mitjana de Barcelona (-21,8%).

Promovem el paper de la dona en la indústria tecnològica per trobar la igualtat en aquest sector. La bretxa de gènere, tot i que és menor que en altres indústries, encara hi existeix; per això, s’ha de combatre des de l’educació, fomentant les vocacions cientificotècniques entre les nenes.

Des de l’Ajuntament de Barcelona s’està apoderant les dones en la tecnologia per avançar en la igualtat de gènere en aquest àmbit. Girls for a Change, Data i Women Hackathons o Empowering Women in Tech de l’i.Lab són alguns dels esdeveniments promoguts..

Notícies

Xarxa de dones BCN Fem Tech per combatre la bretxa digital de gènere a la ciutat

dt., 20/07/2021 - 15:32

Bretxa digital de gènere. El Canòdrom presenta aquest nou curs sis residències de tecnologia, ciència i democràcia amb mirada feminista.

El nou Cibernàrium de Nou Barris acosta la formació per reduir la bretxa digital

ds., 17/07/2021 - 10:11

Cibernàrium. Se suma al Cibernàrium del 22@ per oferir conjuntament més de 360 activitats.

Connectem Barcelona per reduir la bretxa digital

dv., 09/07/2021 - 13:03

Bretxa digital. Un projecte pilot facilitarà connexió a internet de qualitat, dispositius i capacitació digital a 400 llars vulnerables de la Trinitat Nova.

Cosir la bretxa digital

dj., 01/07/2021 - 10:43

Suport mutu. El teixit comunitari ha impulsat un seguit d'iniciatives per donar resposta a la crisi de la covid-19.

Agenda

Exposició 'Museu de la desigualtat digital'

Quan:
Acte permanent
On:
Centre d'Innovació Urbana Ca l'Alier
C Pere IV 362 (Sant Martí)
934 860 638
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital