Educació digital i inclusió social digital

Descripció / Objectius

Programes formatius i educatius per combatre la bretxa digital.

Els nous temps plantegen reptes cada cop més complexes per a la societat.

De la mateixa manera que antigament un dels objectius educatius bàsics era combatre l’analfabetisme, actualment ens trobem amb el problema del ciberanalfabetisme. Hi ha persones que no tenen accés a la tecnologia i es troben amb dificultats per viure en un món cada dia més digitalitzat.

L'accés a les noves tecnologies és fonamental per a la inclusió social i la integració laboral. L’Ajuntament treballa en aquesta direcció amb programes formatius i educatius adreçats a ciutadans i ciutadanes de totes les edats.

Exemples d'això són el programa de capacitació tecnològica del Cibernàrium de Barcelona Activa, amb activitats específiques tant per a la ciutadania com per a professionals i empreses, o els tallers per a infants i famílies que organitza la Xarxa d'Ateneus de Fabricació.

En el marc del pla “Barcelona, ciutat digital 2017-2020”, Barcelona Activa ha posat en marxa el projecte "Ciberalfabetización", juntament amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

La iniciativa consisteix en tres programes de formació que s’han creat tenint en compte diferents franges d'edat (infants, joves de fins a 17 anys i persones més grans de 55 anys). I s’han dividit en cursos breus i gratuïts d'inclusió digital que s'imparteixen en 31 biblioteques dels 10 districtes de la ciutat.

L'objectiu dels cursos és combatre la bretxa digital a la ciutat, millorar les competències tecnològiques i despertar noves vocacions.

 

Notícies

El Canòdrom acull l'Ars Electronica Garden Barcelona 2021

dj., 02/09/2021 - 13:08

Cultura i lleure. Del 8 al 12 de setembre el Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica serà una de les seus del programa d’enguany, juntament amb Espronceda Institute of Art & Culture.

Premi Bcn Fem Tech per l'equitat de gènere al sector de les TIC

dc., 01/09/2021 - 10:59

Premi. Nou premi per donar visibilitat, reconeixement i suport als projectes del sector de les TIC de la ciutat liderats per dones.

Xarxa de dones BCN Fem Tech per combatre la bretxa digital de gènere a la ciutat

dt., 20/07/2021 - 15:32

Bretxa digital de gènere. El Canòdrom presenta aquest nou curs sis residències de tecnologia, ciència i democràcia amb mirada feminista.

El nou Cibernàrium de Nou Barris acosta la formació per reduir la bretxa digital

ds., 17/07/2021 - 10:11

Cibernàrium. Se suma al Cibernàrium del 22@ per oferir conjuntament més de 360 activitats.

Agenda

Taller per a gent gran 'Noves tecnologies I'

Quan:
Del 04/10/2021 al 14/12/2021
On:
Centre Cívic Baró de Viver
Carrer de Quito 8*10 (Sant Andreu)
932565097

Exposició 'Museu de la desigualtat digital'

Quan:
Acte permanent
On:
Centre d'Innovació Urbana Ca l'Alier
C Pere IV 362 (Sant Martí)
934 860 638
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital