Educació digital i inclusió social digital
Descripció / Objectius
Els nous temps plantegen reptes cada cop més complexes per a la societat.
De la mateixa manera que antigament un dels objectius educatius bàsics era combatre l’analfabetisme, actualment ens trobem amb el problema del ciberanalfabetisme. Hi ha persones que no tenen accés a la tecnologia i es troben amb dificultats per viure en un món cada dia més digitalitzat.
L'accés a les noves tecnologies és fonamental per a la inclusió social i la integració laboral. L’Ajuntament treballa en aquesta direcció amb programes formatius i educatius adreçats a ciutadans i ciutadanes de totes les edats.
Exemples d'això són el programa de capacitació tecnològica del Cibernàrium de Barcelona Activa, amb activitats específiques tant per a la ciutadania com per a professionals i empreses, o els tallers per a infants i famílies que organitza la Xarxa d'Ateneus de Fabricació.
En el marc del pla “Barcelona, ciutat digital 2017-2020”, Barcelona Activa ha posat en marxa el projecte "Ciberalfabetización", juntament amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona.
La iniciativa consisteix en tres programes de formació que s’han creat tenint en compte diferents franges d'edat (infants, joves de fins a 17 anys i persones més grans de 55 anys). I s’han dividit en cursos breus i gratuïts d'inclusió digital que s'imparteixen en 31 biblioteques dels 10 districtes de la ciutat.
L'objectiu dels cursos és combatre la bretxa digital a la ciutat, millorar les competències tecnològiques i despertar noves vocacions.