Bloc

Share

Enguany es tornen a publicar els resultats del baròmetre del sector tecnològic a Catalunya, un estudi de referència en què han participat 1.025 empreses del sector.

Share

Un any més, les dades obertes arriben a les escoles i instituts de la ciutat de la mà del repte Barcelona Dades Obertes, un concurs que té per objectiu promoure l’ús del portal Open Data BCN entre els alumnes de 3r i 4t d’ESO i de Cicles Formatius i potenciar les seves habilitats per tractar les dades, estimular el treball en equip i fomentar el seu esperit crític.

Share

El model de ciutat de Barcelona es presenta a la Fab City Summit de París.

Share

Neix "Som investigadores", un projecte per apropar la ciència als més petits i combatre la bretxa de gènere, fruit de l'aliança municipal amb el superordinador MareNostrum.

Share

Els dies 16 i 17 de juny passats, al Pavelló Italià de la Fira de Barcelona es va celebrar la tercera edició de la Maker Faire, que va aplegar centenars d’enginyers, científics, artistes, creadors i curiosos d’arreu del món per compartir projectes i coneixement a través d’exposicions, tallers de tecnologies creatives, converses i demostracions interactives adreçades a totes les edats.

Share

Dissabte passat, dia 9 de juny, el parc de la Ciutadella es va transformar en un laboratori a l'aire lliure amb més de 230 activitats per apropar la ciència, la tecnologia, la innovació i la recerca a tots els públics.

Share

A la Lleialtat Santsenca s’ha creat una comissió tecnològica, LleialtTec, que treballa per fomentar l'apoderament digital de les persones, col·lectius i entitats del barri. Un dels reptes principals d'aquest nou equipament és  portar els principis de l’acció comunitària a l’àmbit tecnològic i fer servir eines lliures i ètiques a l'hora de gestionar-lo i desenvolupar tasques de comunicació, de creació de contingut o d’emmagatzematge de dades. 

Share

“Dades x dones” és una iniciativa que té per objectiu cocrear una aplicació per a mòbils per dinamitzar i promoure l’activitat econòmica de serveis domèstics i a les famílies (economia de les cures) a la ciutat de Barcelona.

Share

Un nou estudi posa de manifest la infrarepresentació de les dones en els sectors estratègics de l'educació, la investigació i l'ocupació relacionats amb les TIC.

Share

Els alumnes d’aquest centre d’Horta-Guinardó han utilitzat l’índex de cohesió social (ICS) per mesurar les desigualtats dels barris de la ciutat en un treball que han anomenat “La cohesió social va per barris”.