BCN Ciutat Digital

Comença el Repte per a l’apoderament de la dona en la indústria tecnològica

La bretxa de gènere existent en la indústria tecnològica es reconeix cada cop més com un problema que tant el sector públic com el privat han de tractar d’una manera sistemàtica. El nombre reduït de dones que trien assignatures de l’àmbit de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques i carreres relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) indica que aquesta qüestió s’ha de tractar sistemàticament.

 

Segons dades proporcionades per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, durant l’any acadèmic 2015-2016 només el 13% dels alumnes matriculats en carreres TIC eren dones. Avui dia ja existeixen molts projectes, esdeveniments i iniciatives per abordar la bretxa de gènere a nivell acadèmic i en la indústria tecnològica. No obstant això, els resultats són limitats, a causa de la manca de continuïtat i de capacitat per tenir un efecte real a escala significativa.

 

És per aquesta raó que neix el Repte per a l’apoderament de la dona en la indústria tecnològica, una convocatòria internacional sorgida de la col·laboració amb el d-LAB, el programa de transformació digital de la Mobile World Capital, amb l’objectiu de buscar solucions i els millors projectes per reduir la bretxa digital de gènere i potenciar el talent digital femení en la indústria tecnològica.

 

Aquesta col·laboració reforça la voluntat de fomentar l’economia i l’apoderament digital de la ciutadania i reduir la bretxa digital social i de gènere, un dels objectius recollits al pla “Barcelona, ciutat digital.

 

La convocatòria romandrà oberta des d’avui, 4 d’abril, fins el 30 de maig, i es podrà consultar a través de la seva pàgina web.