i-lab

Cartell oficial del Sónar + D 2019.
Share

Avui comença la 7a edició de Sónar+D, la trobada interdisciplinar que fins al 20 de juliol reuneix a Barcelona artistes, tecnòlegs, músics, cineastes, dissenyadors, pensadors, científics, emprenedors, makers i hackers per explorar la creativitat i  imaginar nous futurs. El congrès estrena un nou espai: l'Auditori Sónar+D by SEAT, dedicat a les tecnologies creatives.

Ca l'Alier, seu del laboratori d'innovació urbana i.lab.
Share

Presentem el relat d’innovació municipal “Barcelona, laboratori d’innovació” corresponent al mandat 2015-2019, que mostra els principals resultats aconseguits en matèria d’innovació a través de l’estratègia i les polítiques d’innovació digital.

Àrea de joc infantil als Jardins Dolors Canals de Barcelona.
Share

Una ciutat sense infants no té futur. Per això és important crear un entorn agradable per als nens i les nenes i el seus acompanyants, millorant les àrees de joc de la ciutat. L’Àrea d’Ecologia Urbana, amb el suport de l’i.lab, ha incorporat per la primera vegada clàusules d’innovació al plec de manteniment de les àrees de joc a la ciutat.  

La proposta CAH i ATRI, guanyadora del repte BCN-NYC sobre habitatge assequible.
Share

La proposta CAH i ATRI ha guanyat el repte BCN-NYC Affordable Housing Challenge sobre solucions innovadores per fer l’habitatge més assequible. El repte ha estat organitzat pel programa i.lab del Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital, la Regidoria d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Nova York. La guanyadora s’ha presentat avui a l’Smart Cities New York.

Share

Hem reflexionat sobre el potencial de la innovació urbana i  la contractació pública per a generar promoció econòmica i millorar els serveis urbans. 

Share

“Els governs han de canviar. Ja no són màquines expenedores que ofereixen sanitat, educació, transport o enllumenat, sinó que treballen i actuen com a facilitadors per crear solucions comunes.” – Anna Majó, directora d’Innovació Digital, Ajuntament de Barcelona.

Share

Dins del marc de la Biennal Ciutat i Ciència, hem pensat i desenvolupat, juntament amb cent joves d’entre dotze i quinze anys de tres instituts de la ciutat, solucions innovadores a quatre reptes relacionats amb l’alimentació sana i sostenible.

Share

El repte “BCN dona molt de joc” té un doble objectiu. D’una banda, obtenir dades fiables de l'ús i l’estat dels espais de joc i lleure per ajustar-los a les preferències dels més petits i dels seus acompanyants, i, de l’altra, disposar d'un sistema d'escolta activa que permeti incorporar de manera sistemàtica les seves valoracions.

Share

Avui dia 13 de desembre a Ca l'Alier ha tingut lloc el Dia I.lab, una sessió per presentar el nou laboratori d'innovació urbana, social i sostenible de Barcelona i reflexionar sobre com la tecnologia i la innovació poden contribuir a resoldre els principals reptes socials de la ciutat. 

Presentació de DataCity Barcelona a l'Smart City Expo 2018.
Share

Dins el marc de l’Smart City Expo World Congress 2018 es presenta el programa d’innovació urbana DataCity Barcelona, creat per NUMA i impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’i.lab.

Share

L’I-Lab és l’aposta municipal per accelerar la innovació urbana sostenible i social. L’objectiu és donar resposta a les necessitats i demandes de la ciutat i de la ciutadania de manera oberta i col·laborativa.

Share

“Dades x dones” és una iniciativa que té per objectiu cocrear una aplicació per a mòbils per dinamitzar i promoure l’activitat econòmica de serveis domèstics i a les famílies (economia de les cures) a la ciutat de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital