i-lab

La proposta CAH i ATRI, guanyadora del repte BCN-NYC sobre habitatge assequible.
Share

La proposta CAH i ATRI ha guanyat el repte BCN-NYC Affordable Housing Challenge sobre solucions innovadores per fer l’habitatge més assequible. El repte ha estat organitzat pel programa i.lab del Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital, la Regidoria d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Nova York. La guanyadora s’ha presentat avui a l’Smart Cities New York.

Share

Hem reflexionat sobre el potencial de la innovació urbana i  la contractació pública per a generar promoció econòmica i millorar els serveis urbans. 

Share

“Els governs han de canviar. Ja no són màquines expenedores que ofereixen sanitat, educació, transport o enllumenat, sinó que treballen i actuen com a facilitadors per crear solucions comunes.” – Anna Majó, directora d’Innovació Digital, Ajuntament de Barcelona.

Share

Dins del marc de la Biennal Ciutat i Ciència, hem pensat i desenvolupat, juntament amb cent joves d’entre dotze i quinze anys de tres instituts de la ciutat, solucions innovadores a quatre reptes relacionats amb l’alimentació sana i sostenible.

Share

El repte “BCN dona molt de joc” té un doble objectiu. D’una banda, obtenir dades fiables de l'ús i l’estat dels espais de joc i lleure per ajustar-los a les preferències dels més petits i dels seus acompanyants, i, de l’altra, disposar d'un sistema d'escolta activa que permeti incorporar de manera sistemàtica les seves valoracions.

Share

Avui dia 13 de desembre a Ca l'Alier ha tingut lloc el Dia I.lab, una sessió per presentar el nou laboratori d'innovació urbana, social i sostenible de Barcelona i reflexionar sobre com la tecnologia i la innovació poden contribuir a resoldre els principals reptes socials de la ciutat. 

Presentació de DataCity Barcelona a l'Smart City Expo 2018.
Share

Dins el marc de l’Smart City Expo World Congress 2018 es presenta el programa d’innovació urbana DataCity Barcelona, creat per NUMA i impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’i.lab.

Share

L’I-Lab és l’aposta municipal per accelerar la innovació urbana sostenible i social. L’objectiu és donar resposta a les necessitats i demandes de la ciutat i de la ciutadania de manera oberta i col·laborativa.

Share

“Dades x dones” és una iniciativa que té per objectiu cocrear una aplicació per a mòbils per dinamitzar i promoure l’activitat econòmica de serveis domèstics i a les famílies (economia de les cures) a la ciutat de Barcelona.

Share

L’empresa índia GingerMind Technologies ha estat elegida guanyadora pel seu prototip d’ulleres amb càmera que analitzen la imatge, faciliten la navegació i els encreuaments segurs i guien les persones amb discapacitat visual amb l’ajuda del so i el suport d’una aplicació mòbil plenament accessible que fa servir balises (beacons).

Share

El passat 14 i 15 de desembre es van dur a terme l’acte “La contractació pública innovadora: una eina de transformació socioeconòmica” i el seminari “Contractació pública per a la innovació i la contractació precomercial a les ciutats” amb l’objectiu d’oferir al personal de l’Ajuntament de Barcelona i a d’altres ciutats europees una oportunitat per conèixer, intercanviar i compartir coneixements sobre aquesta matèria.

Share

El passat 28 de novembre, en el marc de la Jornada Ajuntament + Sostenible, va tenir lloc un diàleg sobre el nou marc de contractació de la mà de César Sánchez, de Coordinació de la Contractació Administrativa, Mar Campanero, responsable del programa A+S, i Anna Majó, directora tècnica d’Innovació Digital.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital