BCN Ciutat Digital

SocialHack reunirà activistes socials i persones apassionades per la tecnologia per donar resposta als desafiaments socials de Nou Barris

Sharing Academy i Ouishare s'uneixen per organitzar SocialHack Nou Barris, la primera hackató que se celebrarà a Barcelona amb la finalitat de portar la innovació social a través de la tecnologia a un dels districtes amb més desigualtat de la Ciutat Comtal.

 

La intenció és que el veïnat de Nou Barris treballi col·laborativament amb activistes socials i innovadors tecnològics de Barcelona per buscar respostes als reptes socials més urgents del districte. L'índex de renda familiar disponible constata que onze barris de Nou Barris estan per sota del 60% de la renda mitjana de Barcelona, que és nivell en què queda fixat el llindar del risc de pobresa.

 

SocialHack Nou Barris, Ouishare i Sharing Academy reuniran persones de diferents àmbits professionals i del coneixement (programadors, dissenyadors gràfics, treballadors socials, experts en màrqueting i comunitats digitals, emprenedors, membres de les associacions més actives de Nou Barris…) per abordar conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris reptes plantejats pels mateixos veïns del districte, que es concretaran en el disseny d'un o de diversos projectes tecnològics.

 

El projecte està dividit en tres fases, en les quals s'aprofundirà en diferents tasques:

 

 

 • Mapeig d'entitats, captura de coneixement i definició dels principals reptes socials de Nou Barris.

 

 • Mapeig de les entitats veïnals, socials i d'impuls econòmic de Nou Barris amb l'objectiu de saber qui és qui en el districte i quins rols exerceixen.

 

 • Selecció de les entitats més rellevants amb l'objectiu de celebrar trobades plegats i documentar, en un treball conjunt, tot el seu coneixement sobre la situació social de Nou Barris.

 

 • Tot aquest coneixement recollit servirà per focalitzar la hackató en els problemes reals que tenen els veïns de Nou Barris.

 

Un total de 36 hores ininterrompudes de hackató

 

El plat fort del projecte. Professionals de diferents disciplines, innovadors socials i veïns de Nou Barris es tancaran durant 36 hores per resoldre els reptes plantejats per les entitats del districte. Veïns, activistes socials i innovadors tecnològics aprendran i compartiran coneixements de manera intensa. La hackató tindrà l'estructura següent:

 

 • Trobada entre organitzadors, voluntaris, mentors: posada en comú de l'estructura organitzativa.

 

 • Acollida dels participants: recepció, lliurament de material, assignació de grups, explicació logística.

 

 • Benvinguda oficial: presentació del programa, llista de mentors, metodologia i criteris d'avaluació.

 

 • Presentació de reptes: d'on venen (primera fase).

 

 • Inici del treball en grups.

 

 • Presentació dels projectes: preparació de presentacions, assaig i inici de presentacions.

 

 • Deliberació del jurat.

 

 • Lliurament de premis.

 

Seguiment de les idees prototipades a la hackató per posar-les en marxa al barri

 

 • Les idees prototipades que sorgeixin de la hackató ens marcaran el camí a seguir per adaptar-les a l'àmbit de Nou Barris i millorar-ne la situació socioeconòmica. Ouishare i Sharing Academy tenen un gran coneixement de l'economia col·laborativa, el consum col·laboratiu, la creació de comunitats, l’emprenedoria social, la mentoria i formació persona a persona. A més, l'àmplia xarxa d'entitats col·laboradores de les dues organitzacions ajudaran a la consecució dels objectius extrets de la hackató.

 

SocialHack Nou Barris serà una experiència col·lectiva que té la meta comuna de trobar solucions a reptes reals amb l'objectiu de construir un futur millor.

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital