Blog

Ca l'Alier, seu del laboratori d'innovació urbana i.lab.
Share

Presentem el relat d’innovació municipal “Barcelona, laboratori d’innovació” corresponent al mandat 2015-2019, que mostra els principals resultats aconseguits en matèria d’innovació a través de l’estratègia i les polítiques d’innovació digital.

Quart taller del pilot de DECODE “Governança de dades de ciència ciutadana (IoT)”.
Share

L’1 de Juliol es va celebrar el quart taller del pilot de DECODE, “Governança de dades de ciència ciutadana (IoT)”, a l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), durant les sessions de treball previstes amb la comunitat.

Panorámica de Barcelona.
Share

El Digital Social Innovation Ideas Bank és un banc d’idees, creat per Barcelona Activa en col·laboració amb Nesta, que presenta més de cent exemples internacionals de com els governs poden crear condicions millors perquè la innovació social digital pugui prosperar en els seus entorns.

Share

Els darrers quatre anys, el Pla Barcelona Ciutat Digital ha convertit la tecnologia en el motor que ens portarà cap a una ciutat més cohesionada, intel·ligent, sostenible i justa.

La plaça del Sol, al barri de Gràcia de Barcelona.
Share

L’informe sobre cocreació de serveis públics que acaba de publicar The Lisbon Council - Think Tank for the 21st Century destaca l’experiència de Barcelona a la plaça del Sol com a pràctica pionera internacional.

Impressora 3D.
Share

Barcelona, com a ciutat pionera en el moviment de ciutats Fab, ha participat en el debat “Producció local, connexió global” de la jornada Fab City Summit que s’ha celebrat al WeMakeThe.City d’Amsterdam.

Festival WeMakeThe.City 2019 a Amsterdam.
Share

En plena campanya “100 ciutats en 100 dies” les promotores de la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals, entre les quals es troba Barcelona, han fet una crida global a les ciutats de tot el món que s’han unit o es volen unir a la coalició per trobar-se per primer cop en el context del Festival WeMakeThe.City a Amsterdam.

Codi font.
Share

Barcelona ha participat en l’Open Source City Forum de París, on s’han posat les bases per crear una coalició internacional que impulsarà el codi obert a les ciutats.

Àrea de joc infantil als Jardins Dolors Canals de Barcelona.
Share

Una ciutat sense infants no té futur. Per això és important crear un entorn agradable per als nens i les nenes i el seus acompanyants, millorant les àrees de joc de la ciutat. L’Àrea d’Ecologia Urbana, amb el suport de l’i.lab, ha incorporat per la primera vegada clàusules d’innovació al plec de manteniment de les àrees de joc a la ciutat.  

Panoràmica nocturna de Varsòvai.
Share

Uniu-vos al projecte DSI4EU a Varsòvia el 25 de juny per ajudar a configurar noves visions del futur que volem a les ciutats, i explorar plegats com els governs municipals i la comunitat d’innovació social digital poden treballar junts per millorar la vida de les persones.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital