Blog

Cartell-convocatòria de la segona sessió del cicle DSIPLAY.
Share

Els projectes amb un objectiu social i perfil tecnològic no sempre són senzills de finançar. El cicle DSIPLAY organitza una sessió d’intercanvi on diversos projectes socials innovadors (start-ups), en funcionament i en fase d’explotació, explicaran quin és el model de negoci que han desenvolupat i amb quins obstacles s’han trobat en el procés.

Sessió final del pilot de DECODE “Governança de dades de ciència ciutadana (IoT)”.
Share

L’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) ha estat l’escenari de la sessió final del pilot Governança de dades de ciència ciutadana (IoT), una iniciativa que forma part del projecte europeu Decentralized Citizens Owned Data Ecosystem (DECODE).

L'estand municipal a l'Smart City Expo 2018.
Share

Teniu una iniciativa tecnològica que pot contribuir al fet que Barcelona sigui una ciutat més justa, igualitària i humana? Ara la podeu compartir a l’estand de l’Ajuntament durant l’Smart City Expo (del 19 al 21 de novembre). La convocatòria està oberta a entitats del tercer sector, associacions, startups i PIME innovadores.

Share

Creus que la tecnologia pot ajudar a fer la societat més sostenible? Vols fer una prova de levitació acústica? T’interessa saber com la fotosíntesi artificial pot generar combustibles? Això i molt més ho podràs descobrir al nou cicle DSIPlay i a la ruta que farà el 5 d’octubre a la Maker Faire sobre les noves formes de fabricació i d’educació. La innovació social digital està molt a prop teu. Participa-hi!

Share

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Agència d’Energia de Barcelona (AEB) i el programa i.lab, amb el suport de la Fundació BIT Habitat, llancen el repte “Paviments generadors” amb l’objectiu de descobrir innovacions per generar energia renovable a través d'infraestructures ja existents, en aquest cas el paviment de la ciutat.

Share

El Sónar+D ha estat l’escenari de la presentació del nou premi Collide International Barcelona, que en aquesta primera edició ha guanyat l’artista holandesa Rosa Menkman. En el marc del congrés, que s’acaba el 20 de juliol, l’Ajuntament dona suport a les persones que treballen en el sector de les indústries digitals i creatives, ja sigui en l’àmbit de l’emprenedoria o de l’ocupació.

Ca l'Alier, seu del laboratori d'innovació urbana i.lab.
Share

Presentem el relat d’innovació municipal “Barcelona, laboratori d’innovació” corresponent al mandat 2015-2019, que mostra els principals resultats aconseguits en matèria d’innovació a través de l’estratègia i les polítiques d’innovació digital.

Quart taller del pilot de DECODE “Governança de dades de ciència ciutadana (IoT)”.
Share

L’1 de Juliol es va celebrar el quart taller del pilot de DECODE, “Governança de dades de ciència ciutadana (IoT)”, a l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), durant les sessions de treball previstes amb la comunitat.

Panorámica de Barcelona.
Share

El Digital Social Innovation Ideas Bank és un banc d’idees, creat per Barcelona Activa en col·laboració amb Nesta, que presenta més de cent exemples internacionals de com els governs poden crear condicions millors perquè la innovació social digital pugui prosperar en els seus entorns.

Share

Els darrers quatre anys, el Pla Barcelona Ciutat Digital ha convertit la tecnologia en el motor que ens portarà cap a una ciutat més cohesionada, intel·ligent, sostenible i justa.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital