Blog

Estand de l'Ajuntament de Barcelona a una edició passada de l'Smart City Expo
Share

Arriba una nova edició de l'Smart City World Congress, el saló de referència global de les solucions intel·ligents per a un futur urbà més sostenible. Descobriu aquí els projectes i iniciatives de ciutat que l'Ajuntament de Barcelona presenta en el congrès com a exemple d'innovació al servei de les persones, de la creació d'oportunitats i de l'entorn urbà. 

Imagen promocional de la Conferencia de Barcelona para la inclusión digital
Share

Us convidem a la Conferència de Barcelona per a la Inclusió Digital, que tindrà lloc l’1 de desembre a Ca l’Alier. Organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, Giga (Unicef - UIT), la Mobile World Capital Barcelona i la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals, és una jornada oberta a la ciutadania en la qual reflexionarem, de manera conjunta, sobre com podem avançar cap a una transició digital justa centrada en les persones.

Algoritme
Share

Aquest juliol s’ha presentat oficialment a Barcelona l’Observatori Global d’Intel·ligència Artificial Urbana (GOUAI, per les sigles en anglès), amb un acte en el qual s’ha donat a conèixer el primer projecte de l’Observatori, l’Atles d’Intel·ligència Artificial Urbana, i s’ha celebrat el seminari “Democràcia algorítmica o democratitzar l’algoritme”.

Imatge promocional del repte
Share

Barcelona promou un nou repte d’innovació per millorar l’habitabilitat i el rendiment energètic dels habitatges de Barcelona, tot aportant nous materials i/o nous usos dels existents, noves tecnologies i nous dissenys. 

Un moment del City Leadership Forum celebrat a Barcelona.
Share

Ca l’Alier7 acull, del 8 al 9 de juny, el City Leadership Forum, una trobada d’experts en digitalització i innovació urbana de diferents ciutats que s’han trobat a Barcelona per debatre sobre la digitalització com a eina de millora de la qualitat de vida de la ciutadania. La trobada inclou taules rodones i activitats sobre innovació, tecnologia, drets digitals i ciberseguretat.

Terrat  amb vegetació a la Fàbrica del Sol.
Share

El seu objectiu és reconèixer i difondre iniciatives innovadores i inspiradores de diferents sectors (empresarial, social, comunicatiu i educatiu) que contribueixin a assolir els objectius de desenvolupament sostenible a la nostra ciutat.

Una dona recull l'ordinador portàtil facilitat per Connectem Barcelona
Share

“Connectem Barcelona” té com a objectiu reduir la bretxa digital de les famílies vulnerables de la Trinitat Nova (Nou Barris). En aquesta primera fase, 277 persones beneficiàries han rebut els materials i ja disposen d’un ordinador portàtil de qualitat i de la connectivitat adequada. També s’han fet 24 sessions informatives, visites al Cibernàrium i acompanyament formatiu.

Presentació de l'informe sobre l'ètica de la IA en la política durant l'Smar City Expo 2021.
Share

Durant l’Smart City Expo World Congress 2021, l’Observatori Global d’Intel·ligència Artificial Urbana (GOUAI, per les sigles en anglès) va presentar l’informe que ha publicat recentment, “AI Ethics in policy and action: city governance of algorithmic-decision systems” (“Ètica de la IA en la política i l’acció: la governança municipal dels sistemes de presa de decisions per algoritmes”), que vol establir un marc ètic per orientar l’aplicació que fan les ciutats dels sistemes de presa de decisions mitjançant algoritmes.

Pavelló de l'Ajuntament de Barcelona a l'Smart City Expo 2021
Share

En aquest aparador internacional, Barcelona mostra la seva aposta per la innovació digital com a eina per construir el futur, amb 44 projectes que estan permetent avançar cap a una ciutat més sostenible, connectada i socialment cohesionada.

Imatge oficial Smart City Expo 2020
Share

Volem un futur digital integrador. Més ètic, més col·laboratiu, més transparent. Per a tothom.

Descobreix aquí com estem construiïnt el futur de Barcelona amb els projectes que presentem a l’Smart City Expo 2021.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital