Blog

Presentació de l'informe sobre l'ètica de la IA en la política durant l'Smar City Expo 2021.
Share

Durant l’Smart City Expo World Congress 2021, l’Observatori Global d’Intel·ligència Artificial Urbana (GOUAI, per les sigles en anglès) va presentar l’informe que ha publicat recentment, “AI Ethics in policy and action: city governance of algorithmic-decision systems” (“Ètica de la IA en la política i l’acció: la governança municipal dels sistemes de presa de decisions per algoritmes”), que vol establir un marc ètic per orientar l’aplicació que fan les ciutats dels sistemes de presa de decisions mitjançant algoritmes.

Pavelló de l'Ajuntament de Barcelona a l'Smart City Expo 2021
Share

En aquest aparador internacional, Barcelona mostra la seva aposta per la innovació digital com a eina per construir el futur, amb 44 projectes que estan permetent avançar cap a una ciutat més sostenible, connectada i socialment cohesionada.

Imatge oficial Smart City Expo 2020
Share

Volem un futur digital integrador. Més ètic, més col·laboratiu, més transparent. Per a tothom.

Descobreix aquí com estem construiïnt el futur de Barcelona amb els projectes que presentem a l’Smart City Expo 2021.

Ca l'Alier, seu de la Fundació BIT Habitat
Share

Vivim en un nou escenari d’incertesa d’escala global, amb una incidència especial a les ciutats. Les preguntes han canviat i estem obligats a innovar en les respostes. En aquest context de transformació, Barcelona es dota d’una nova mesura de govern per impulsar la innovació dels serveis públics, els processos i la governança, i per accelerar la innovació a la ciutat i amb la ciutat.

Foto de família de la primera reunió política de la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals
Share

La primera reunió política de la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals (CC4DR), celebrada a Amsterdam el 14 i 15 d’octubre, ha posat en marxa el Digital Rights Governance Framework (Marc de governança dels drets digitals), un full de ruta per a la governança dels drets digitals en l’àmbit urbà que es publicarà el 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans.

Laia Bonet visita el restaurant Cocina Hermanos Torres per seguir un projecte de reciclatge de residus orgànics
Share

Quatre escoles i un restaurant participen a “Barcelona Revolta’t”, un projecte de la convocatòria “La ciutat proactiva 2020”, que busca implantar la gestió descentralitzada de la matèria orgànica.

Sessió de cloenda del programa educatiu dels Ateneus de Fabricació
Share

Descobreix alguns dels projectes desenvolupats per escoles i instituts al programa educatiu de fabricació digital. A la trobada final entre els centres participants i els equips dels Ateneus de Fabricació s’han compartit les experiències i els aprenentatges generats durant el curs.

Acte de clausura del programa Habitants a Ca l'Alier.
Share

HaBITants, el programa educatiu de la Fundació BIT Habitat perquè els infants i els joves coneguin, emprin i visquin de manera conscient en el seu entorn urbà, ha acabat la prova pilot amb un acte de clausura per donar a conèixer els projectes pilots del programa, desenvolupats per estudiants de l’Escola Fluvià i de l’Institut Quatre Cantons.

Interior d'una botiga a Ciutat Vella
Share

La Ciutat Proactiva 2020 ens ha deixat sis projectes on la innovació i l’acció conjunta dels ciutadans i les ciutadanes treballen de la mà per oferir solucions que millorin la nostra qualitat de vida. Solucions per conrear aliments als entorns urbans, per a què la tecnologia ajudi a reforçar el petit comerç i la seva digitalització o per a què la gent gran tingui una dieta saludable amb el suport comunitari. Descobreix-los als vídeos que t’oferim a continuació.

Algoritme.
Share

Amb l’"Estratègia municipal d’algoritmes i dades per a l’impuls ètic de la intel·ligència artificial", Barcelona es dota d’un marc normatiu per tal que l’aplicació de la intel·ligència artificial (IA) respecti els drets digitals de la ciutadania. Ens afegim així a ciutats com ara Amsterdam, Nova York, Hèlsinki, Toronto o Seattle en la construcció d’un model d’IA basat en els drets humans i compromès amb una societat digital democràtica.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital