Exposició "Cap a la ciutat humana" a Ca l'Alier.
BCN Ciutat Digital

Acte de clausura de l’exposició “Cap a la ciutat humana”

Actualment, més del 50 per cent de la població mundial viu en ciutats. En 2030 serà un 60 per cent. En 2050, un 70 per cent.

La vida urbana imposa molts reptes, des del trànsit fins a la contaminació i la violència; però les ciutats també són centres de creativitat, innovació i emprenedoria. Com podem treballar cap a ciutats més humanes i sostenibles i ajudar a promoure el potencial positiu que resideix en les zones urbanes?

Durant els últims dos anys, el projecte Cap a la ciutat humana ha buscat iniciatives liderades per la societat civil que estiguin creant un canvi positiu a les urbanitzacions de tot el món. Paula García i Fernando Casado han viatjat a més de 60 ciutats en 6 continents documentant històries que fan que les ciutats siguin més habitables.

Des d’una xarxa de bicicletes a Estocolm que optimitza la distribució de mercaderies fins a solucions creatives que promouen la seguretat dels vianants a Amèrica Llatina, el projecte proporciona exemples concrets de com s’està aconseguint un canvi positiu en diferents parts del món.

La parella ha convertit aquestes històries en una sèrie de 101 vídeos curts que demostren com humanitzar la ciutat on vivim no sols és possible sinó també molt factible.

L’objectiu és inspirar als ciutadans del món a prendre mesures locals i contribuir a construir ciutats més humanes.

 

Exposició en l'Smart City Week

El projecte es va llançar oficialment el 12 de novembre en l'Smart City Week de Barcelona amb l’exposició Cap a la ciutat humana: com milloraries la teva ciutat? (Ca l'Alier). L’esdeveniment també va servir com una plataforma interactiva per a obtenir noves veus per al documental: es va demanar als assistents que compartissin la seva opinió sobre els reptes urbans que s’enfronta Barcelona i proposessin idees innovadores per a fer la ciutat més humana.

Dimarts, 3 de desembre, a las 16h, celebrarem la clausura de la exposició amb una taula rodona on es reflexionarà sobre el potencial de la tecnologia i la innovació social per construir ciutats més inclusives i sostenibles. 

Entre els ponents hi seran: Laia Bonet, Tinent d’Alcaldia d’Agenda 2030, transició digital, esports, coordinació territorial i metropolitana, Ajuntament de Barcelona; Emilia Saiz, Secretaria General, United Cities and Local Governments (UCLG), per confirmarJordi Hereu, President Idencity i ex-Alcalde de Barcelona; Rosa Surinach, Partnerships, Advocacy and Outreach Coordinator, UN Habitat.

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital