BCN Ciutat Digital

Aliança amb el MareNostrum per animar les noies a fer carreres científiques

El superordinador MareNostrum i el grup musical Macedònia s'han aliat per apropar la ciència i la tecnologia als més joves, en especial, a les noies, a fi d'incrementar-ne l'interès per la ciència, la tecnologia i la investigació i reduir la bretxa de gènere en aquest àmbit.

 

El projecte de divulgació científica "Som Investigadores" arribarà a prop de sis mil alumnes de primària de la ciutat, que visitaran el superordinador MareNostrum en un circuit pensat especialment per acostar la tecnologia a les noies. Les visites, que tindran lloc a partir de l'octubre durant el curs escolar 2018-2019, estaran guiades per educadores i inclouran més de mitja dotzena d'activitats per introduir els alumnes a l'àmbit dels superordinadors.

 

El projecte s'ha presentat a les escoles de la ciutat amb la col·laboració especial del grup de música Macedònia, que ha elaborat un videoclip anomenat MareNostrum, dedicat al superordinador i pensat especialment per fer una crida i provocar l'interès de les noies per la ciència, la tecnologia i la investigació.

 

Per la seva doble vessant d'apropar la ciència als més petits i alhora combatre la bretxa de gènere, aquesta iniciativa del superordinador MareNostrum ha estat incorporada al programa Pla Barcelona Ciència, una iniciativa municipal per potenciar l'ecosistema de recerca i d'innovació de la ciutat. Una de les línies estratègiques d'aquest pla és impulsar i reforçar els programes STEAM, que permeten generar vocacions científiques en escoles i instituts amb el guiatge dels mateixos investigadors i investigadores.

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital