Descàrrega del mobiliari "open source" d'un restaurant amb un mòbil.
BCN Ciutat Digital

Barcelona aprofita el potencial de l’Internet de les Coses per obrir oportunitats al teixit empresarial de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, participa a la segona edició de l’Internet of Things (IoT) Solutions World Congress, que demà obre les portes al recinte firal de Gran Via fins el proper dijous dia 27.

L’estand municipal acollirà quinze pimes i startups de la ciutat que centren la seva activitat en àmbits com ara el màrqueting digital, el desenvolupament de tecnologia smart per a la indústria turística, les aplicacions per a l’ús d’informació georeferenciada, l’enginyeria electrònica per mesurar la qualitat de l’aire o la contaminació acústica, o la sostenibilitat urbana, entre d’altres.

En conjunt, aquestes empreses donen feina a més de 560 persones i tenen una facturació mitjana de dos milions d’euros anuals. Algunes són negocis de recent creació, i d’altres, amb més de vint anys al mercat, s’han adaptat a les noves tendències de l’entorn digital i d’Internet.

La major part d’aquestes empreses han comptat amb el suport de Barcelona Activa en el procés d’incubació o de creixement empresarial, a través dels diferents serveis de l’Oficina d’Atenció a les Empreses. És tracta de: 3scale, Alternative Energy Innovations, Arkenova, Beabloo, Datalong, Emetres, EMSER, Mapit, Nexus Geographics, OpenTrends, RooMonitor, Siarq, TheThingsIO, Zeyron i Zolertia.

 

Acostar el congrés a un públic no expert

L’agència municipal aprofita els congressos i les fires que tenen lloc a la ciutat per impulsar la projecció del teixit empresarial local i potenciar les oportunitats de negoci i professionals que aquests sectors generen.

A més, per primera vegada, Barcelona Activa ha organitzat visites guiades al congrés adreçades a un públic no expert per a democratitzar l’Internet de les Coses, un sector generador d’oportunitats per a la societat i l’activitat empresarial. La crida s’adreça a empreses o entitats que tinguin interès en conèixer de prop l’ indústria de l’Internet de les Coses.

S’han inscrit més d’una seixantena d’empreses que es dividiran en diferents tours: indústria, salut, energia, transport i logística. L’activitat consistirà en una presentació inicial del sector i del congrés, i continuarà amb un passeig guiat per la zona d’exposició per visitar estands d’empreses i poder veure de prop l’aplicació de la tecnologia i els productes o serveis específics.

 Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital