BCN Ciutat Digital

Barcelona: ciutat productiva, oberta i democràtica

L’Ajuntament de Barcelona participa en les fires In(3D)ustry i IOT World Congress per afavorir que la revolució digital millori la qualitat de vida de la ciutat i generi oportunitats per al talent local.    

 

D’una banda, l’espai "Barcelona ciutat productiva, oberta i democràtica", al saló In(3D)ustry, presentarà i donarà a conèixer quatre iniciatives singulars que plantegen una nova visió, en què la tecnologia i la fabricació digital esdevenen, prioritàriament, instruments per transformar i millorar la vida de les persones i la sostenibilitat de les ciutats. De l’altra, un estand a l’IOT World Congress servirà per donar a conèixer “Barcelona ciutat digital” amb una presentació multimèdia interactiva de gran format.

 

Aquestes iniciatives s’emmarquen en el pla “Barcelona ciutat digital. Transició cap a la sobirania tecnològica", que promouen conjuntament Barcelona Activa i el comissionat de Tecnologia i Innovació Digital. Aquest pla vol afavorir la inclusió de la ciutadania i d'organitzacions a l'economia digital, donar suport a l'emprenedoria de base tecnològica, impulsar projectes i  processos de reindustrialització del teixit productiu i fomentar l'ús de tecnologies avançades per a la producció local, entre altres objectius.

 

L’espai "Barcelona ciutat productiva, oberta i democràtica" recull quatre projectes seleccionats entre els participants al Call for Makers, una crida feta a grups i makers independents de projectes d’innovació social digital d'acord amb el concepte de ciutats productives, obertes i democràtiques. Cobrirà quatre sectors diferents, amb un projecte que, en cada cas, permet il·lustrar les iniciatives que s’estan duent a terme.

 

Així, la manufactura avançada estarà representada pels ateneus de fabricació. El sector de la recerca biosanitària el representarà el grup DIYbio Barcelona, investigadors científics que desenvolupen la biologia dels laboratoris al garatge. Les dades massives i la Internet de les coses (IoT)  les representaran The Things Network, una xarxa mundial de sensors oberta, independent i autogestionada. I finalment, Aquapioneers presentarà el cultiu i l’alimentació circular, una peixera convencional de 50 litres que permet cultivar vegetals amb un sistema que combina l'aqüicultura i la hidroponia connectant la peixera a una lleixa sense terra.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital