Blog

Ateneu de Fabricació les Corts.
Share

L’Ateneu de Fabricació les Corts ha acollit la cinquena sessió del cicle DSIPLAY d’experiències d’innovació social digital, dedicada al desenvolupament social a la xarxa d’ateneus de fabricació. La trobada ha posat en comú la capacitat de transformar el territori d’aquests equipaments públics.

Dona treballant amb un ordinador a TransfoLAB BCN.
Share

L’economia col·laborativa va ser la protagonista de la trobada “Com posar en marxa un projecte social col·laboratiu?” del cicle DSIPLAY d’experiències d’innovació social digital, que es va celebrar el 23 d’octubre a InnoBA. Durant la jornada, les persones assistents van descobrir diferents maneres d’engegar un projecte col·laboratiu i van poder intercanviar dubtes i opinions amb els emprenedors i les emprenedores del sector.

Un moment de la trobada DSIPLAY “Nous models d’incubació i finançament per a projectes socials innovadors”
Share

Barcelona Tech City ha estat l’escenari de la segona trobada del cicle DSIPLAY sobre experiències d’innovació social digital, en la qual s’ha abordat la qüestió de com finançar i incubar projectes innovadors amb impacte social. La sessió ha permès compartir les experiències d’empreses i iniciatives com ara Holaluz, Ouishare, Worldcoo, Migranodearena, Capital Cell o FILMCLUB, entre d’altres.

Visitants experimentant als estands de la Maker Faire Barcelona 2019.
Share

Un total de 10.000 persones van assistir a la darrera edició de la Maker Faire Barcelona, que es va celebrar el 5 i 6 d’octubre a la Nau Bostik. La fira va aplegar 500 participants, entre expositors, ponents i talleristes.

Cartell-convocatòria de la segona sessió del cicle DSIPLAY.
Share

Els projectes amb un objectiu social i perfil tecnològic no sempre són senzills de finançar. El cicle DSIPLAY organitza una sessió d’intercanvi on diversos projectes socials innovadors (start-ups), en funcionament i en fase d’explotació, explicaran quin és el model de negoci que han desenvolupat i amb quins obstacles s’han trobat en el procés.

Sessió final del pilot de DECODE “Governança de dades de ciència ciutadana (IoT)”.
Share

L’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) ha estat l’escenari de la sessió final del pilot Governança de dades de ciència ciutadana (IoT), una iniciativa que forma part del projecte europeu Decentralized Citizens Owned Data Ecosystem (DECODE).

L'estand municipal a l'Smart City Expo 2018.
Share

Teniu una iniciativa tecnològica que pot contribuir al fet que Barcelona sigui una ciutat més justa, igualitària i humana? Ara la podeu compartir a l’estand de l’Ajuntament durant l’Smart City Expo (del 19 al 21 de novembre). La convocatòria està oberta a entitats del tercer sector, associacions, startups i PIME innovadores.

Share

Creus que la tecnologia pot ajudar a fer la societat més sostenible? Vols fer una prova de levitació acústica? T’interessa saber com la fotosíntesi artificial pot generar combustibles? Això i molt més ho podràs descobrir al nou cicle DSIPlay i a la ruta que farà el 5 d’octubre a la Maker Faire sobre les noves formes de fabricació i d’educació. La innovació social digital està molt a prop teu. Participa-hi!

Share

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Agència d’Energia de Barcelona (AEB) i el programa i.lab, amb el suport de la Fundació BIT Habitat, llancen el repte “Paviments generadors” amb l’objectiu de descobrir innovacions per generar energia renovable a través d'infraestructures ja existents, en aquest cas el paviment de la ciutat.

Share

El Sónar+D ha estat l’escenari de la presentació del nou premi Collide International Barcelona, que en aquesta primera edició ha guanyat l’artista holandesa Rosa Menkman. En el marc del congrés, que s’acaba el 20 de juliol, l’Ajuntament dona suport a les persones que treballen en el sector de les indústries digitals i creatives, ja sigui en l’àmbit de l’emprenedoria o de l’ocupació.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital