Cartell que anuncia el repte Barcelona-Kobe 2020.
BCN Ciutat Digital

Barcelona i Kobe promouen les dades obertes amb un concurs de visualització de dades

Barcelona i la ciutat japonesa de Kobe són ciutats agermanades des de fa més de 25 anys i estan compromeses amb les dades obertes. Ambdues promouen iniciatives per fomentar l’ús de les dades, transmetre la utilitat que la seva anàlisi té quant al desenvolupament de les smart cities i incrementar l’exercici de la sobirania de les dades per part de la ciutadania.

Enguany, les dues ciutats convoquen la tercera edició del World Data Viz Challenge 2020 Barcelona-Kobe, el concurs de visualització de dades que s’organitza paral·lelament tant a Kobe com a Barcelona. L’objectiu del concurs, impulsat per la Fundació BIT Habitat, és posar en relleu, mitjançant l’anàlisi de dades i les seves visualitzacions, els desafiaments de les ciutats intel·ligents i que aquestes visualitzacions siguin útils en l’elaboració de millors polítiques públiques.

Al concurs es poden presentar visualitzacions de dades de tota mena: infografies, gràfics interactius, mapes i altres formats. La temàtica de la visualització presentada ha de reflectir una realitat o problemàtica de la ciutat de Barcelona sempre emmarcada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible que s'alineen amb l’Estratègia d'Impuls de l'Agenda 2030 a la ciutat de Barcelona​.

El període de presentació de projectes obrirà el 14 de setembre de 2020 i tancarà el 26 d’octubre. Un jurat format per experts en el món de les dades seleccionarà 5 finalistes i farà pública aquesta selecció el 9 de novembre. Entre aquests 5 projectes es lliurarà el premi de 1.000 € a la millor visualització i s'atorgarà la menció universitària de 250 € a la millor dataviz presentada per un grup d’estudiants universitaris.

L’acte de presentació de treballs i lliurament de premis tindrà lloc el 17 de novembre, però la modalitat de l’esdeveniment queda per determinar, ja que es veurà afectat en funció de les excepcionals circumstàncies derivades de la Covid-19.

El World Data Viz Challenge 2020 Barcelona-Kobe està organitzat conjuntament pels ajuntaments de Barcelona i de Kobe. Per part de l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació BIT Habitat lidera el projecte, amb la col·laboració de la Direcció de Relacions Internacionals i l’Oficina Municipal de Dades.

Trobaràs més informació sobre el concurs i les Bases i Convocatòria al web del World Data Viz Challenge 2020 Barcelona-Kobe.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital