Impressora 3D.
BCN Ciutat Digital

Barcelona participa en el Fab City Summit d’Amsterdam

Amsterdam ha acollit, un any més, una altra edició del WeMakeThe.City, tota una setmana per reflexionar conjuntament sobre com ha de ser la ciutat en què vivim. Durant set dies s’han dut a terme exposicions, conferències, tallers i debats arreu de la ciutat al voltant de conceptes com l’economia circular i la sostenibilitat.

Dins del marc del WeMakeThe.City també ha tingut lloc una jornada del Fab City Summit. Barcelona, com a ciutat pionera en el moviment de ciutats Fab, ha estat convidada a un panel titulat “Producció local, connexió global”, en què la directora de Tecnologia i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Anna Majó, ha explicat quina senda està seguint Barcelona per arribar a acomplir el seu compromís d’esdevenir una ciutat cent per cent Fab el 2054 i ser capaç de produir tot allò que necessita.

També han compartit les seves experiències el director del Seoul Innovation Park’s Fab Lab, Hyebin Goo, el coordinador del Digital Convergence de São Paulo, Guilherme Nafalski, i la presidenta de la Fab City Foundation, Elizabeth Corbin.

 

Moviment Fab City

Després del panel es va celebrar un acte de benvinguda a les noves ciutats que s’han sumat al moviment Fab City, les quals a hores d’ara ja n’han esdevingut 36, repartides per tots els continents. Entre aquestes ciutats hi ha Yucatan a Mèxic, Rennes a França, Recife a Brasil o Hamburg a Alemanya. 

De fet, el moviment Fab City està essent imparable i properament s’anunciaran més ciutats que se sumen a aquesta xarxa de ciutats que, en un futur no massa llunyà, seran productivament sostenibles.

La xarxa internacional de Fab City, a més, n’ha anunciat les properes sessions, que tindran lloc a Egipte el mes de juliol i, a més, la gran cita internacional que tindrà lloc l’any que ve a Montreal, que està treballant per poder-se sumar a la xarxa global de ciutats. 

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital