Laia Bonet visita el restaurant Cocina Hermanos Torres per seguir un projecte de reciclatge de residus orgànics
BCN Ciutat Digital

“Barcelona Revolta’t”: gestió directa i circular dels residus orgànics a quatre escoles i un restaurant

“Barcelona Revolta’t”, un dels projectes subvencionats per la convocatòria d’ajuts a la innovació “La ciutat proactiva 2020”, ha implantat la gestió descentralitzada de la matèria orgànica en cinc espais per reciclar-la i convertir-la en adob, i reduir, així, la petjada ecològica del sistema.

A més de promoure la gestió directa i circular dels residus orgànics i la producció de compost per al cultiu d’aliments, la iniciativa valora la sensibilització ambiental de la ciutadania i els hàbits de reciclatge de les comunitats participants, que són quatre escoles i un restaurant:

•          Escola Auró (l’Eixample)

•          Escola Provençals (Sant Martí)

•          Escola Nou Patufet (Gràcia)

•          Escola Pia Balmes (l’Eixample)

•          Restaurant Cocina Hermanos Torres

En aquests punts de recollida, la maduració del compost i l’aplicació del residu es fa mitjançant un aparell electromecànic de compostatge i la col·laboració de la cooperativa ecològica Ecomaresme.

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha visitat recentment dos dels punts de recollida, l’escola Nou Patufet i el restaurant Cocina Hermanos Torres, on ha conegut en directe el funcionament de la màquina i la proposta pedagògica corresponent desenvolupada per l’escola, així com els beneficis ambientals que comporta instal·lar-la al restaurant.

El projecte suposa un estalvi en costos, en la taxa de residus i redueix l’impacte ambiental d’aquests grans menjadors.

“Barcelona Revolta’t” és fruit de la col·laboració entre la cooperativa Tarpuna i l'Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BIT Habitat, i ha rebut una subvenció de 80.000 euros.

Coneix més el projecte amb aquest vídeo.

“La ciutat proactiva”: ajuts a la innovació amb impacte social

“Barcelona Revolta’t” és un dels sis projectes guanyadors de la primera convocatòria de “La ciutat proactiva, i ara?”, llançada l’any passat, en plena pandèmia, amb l’objectiu d’accelerar el procés de recuperació de la crisi sobrevinguda per l’emergència sanitària provocada per la covid-19.

Els projectes havien de donar resposta a dos reptes urbans diferents: en l’àmbit socioeconòmic es buscaven accions d’impuls de l’economia local, i en l’àmbit ambiental, accions de millora de la sostenibilitat i la resiliència urbana.

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital