Portes obertes a l'Ateneu de Fabricació Digital Parc Tecnològic de Nou Barris.
BCN Ciutat Digital

Conclouen els pilots d’Impulsem el que fas 2018 i es presenten els del 2019

Impulsem el que fas és una subvenció de l’Ajuntament de Barcelona que dona suport a projectes i iniciatives de la ciutat alineades amb els objectius municipals i amb els de l’Agenda 2030, que reforcen objectius de desenvolupament sostenible com ara l’educació/inclusió, l’energia o el consum responsable, el creixement econòmic o, sobretot, el foment de ciutats sostenibles.

La modalitat d’innovació social digital s’adreça a projectes tecnològics que tinguin un impacte social —és a dir, que suposin un benefici per a la ciutadania— i que facin ús de tecnologies obertes en àmbits com ara l’educació o el foment d’energies renovables, entre d’altres.

Aquesta subvenció vol ampliar al màxim l’impacte en la ciutadania, dotar els projectes de visibilitat i xarxa i estendre la visió que la tecnologia i la nova economia digital poden contribuir a crear una ciutat més oberta, més participativa i més inclusiva.

La segona edició d’Impulsem el que fas ja arriba a la seva fi. Aquests són els projectes subvencionats el 2018 (al vídeo se’n poden descobrir més coses):

 

 

Comencen els projectes del 2019

Aquests són els projectes que formen part de la tercera edició:

Platoniq Lab 

Eines obertes per a l’apoderament digital ciutadà, que garanteix el dret als subministraments. Desenvolupament de dues eines digitals que tenen l’objectiu de garantir el dret a la informació i la participació en l’àmbit dels subministraments bàsics.

“Passa’t al Floss” (Colectic)

Programa d’acompanyament en la migració a programari lliure i obert per a entitats que treballen en l’àmbit de l’economia social i solidària (ESS) i en altres projectes econòmics amb retorn social, per apoderar-les en l’ús de les tecnologies digitals lliures i obertes.

Comunitat #artistem (Fundació Pere Tarrés) 

Programa per educar i capacitar en competències digitals totes aquelles persones educadores que treballen en espais socioeducatius (casals d’infants, centres oberts, ludoteques, reforç educatiu...). L’objectiu és que puguin incloure aquestes habilitats i destreses en el seu dia a dia i, alhora, que afavoreixin l’apoderament digital, el bon ús de la tecnologia i de les eines de fabricació digital en infants, joves i famílies al seu càrrec.

Gender Data Lab (Associació Digital Fems) 

Laboratori de dades amb perspectiva de gènere que té per finalitat publicar, visibilitzar i compartir informació, de manera oberta, lliure i interoperable, sobre temes vinculats al gènere femení o on la informació està desagregada per gènere. Aquest laboratori promou l’ús de tecnologies que ajuden a acabar amb la desinformació o amb la informació incorrecta que no ens permet tenir la foto de la realitat, precisament per no diferenciar les dades entre homes i dones. Aquesta diferència de dades és essencial per identificar reptes claus i oportunitats per accelerar l’equitat real entre homes i dones, o bé per solucionar problemes o conflictes. A diferència d’altres espais digitals, en aquest laboratori totes les fons de dades contenen informació sobre dones i no estan en format obert ni interoperable.

Fem[e]ines Lliures (Maadixzone)

Projecte col·lectiu per a la construcció d’un kit integral d’eines lliures i de codi obert que garanteixi la sobirania en l’àmbit digital a les entitats de l’economia social i solidària, iniciatives associatives, centres públics de la ciutat i a la ciutadania en general.

 

Aviat es publicarà la quarta edició d’aquesta subvenció. Es busquen projectes que donin solució a un ampli ventall de necessitats d’alt impacte social que actualment tenen la ciutat de Barcelona i la seva ciutadania.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital