BCN Ciutat Digital

Connexió a Internet per a tothom a tota la flota de busos de TMB

Durant el mes de març, els mil autobusos que componen la flota regular de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) tindran activada la connexió wifi, que en aquests moments ja funciona a 380 vehicles. Aquesta mesura permet “avançar en el dret bàsic de la ciutadania d’accedir a Internet”, segons ha manifestat el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello.

El desplegament del servei wifi al transport públic, que s’ha fet a través de l’Institut Municipal d’Informàtica i TMB, respon a la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona de disposar d’una xarxa lliure d’accés a Internet per a tota la ciutadania. Gràcies a aquesta aposta, la ciutat disposarà d’una de les xarxes wifi públiques més importants d’Europa.

El servei Barcelona Wifi a l’interior dels autobusos, que se suma al desplegament que ja s’ha fet a diferents línies de metro, fomenta també l’accés dels usuaris als serveis municipals. El nou servei facilita l’accés a informació específica i en temps real sobre la xarxa de transport, a més d’altres informacions culturals i d’oci a Barcelona. L’ampliació de la connexió wifi als autobusos de la ciutat és també, segons la regidora de mobilitat, Mercedes Vidal, una aposta per la millora del funcionament del transport públic” i per un transport de qualitat”.

Aquesta és una de les línies d’actuació del pla Barcelona Ciutat Digital, amb l’objectiu que ningú es quedi sense connectivitat a Internet per manca de recursos econòmics i impulsant la capacitació digital de la ciutadania. 

El servei Barcelona Wifi va néixer l’any 2007 per tal de desplegar els serveis d’accés d’Internet entre la ciutadania de forma lliure i gratuïta en els espais municipals de la ciutat.Actualment, el wifi públic ofereix més de 1.038 punts d’accés actiu a la ciutat, 427 punts d’accés en diferents equipaments municipals i 611 als carrers. El servei té una mitjana de 138.788 usuaris mensuals i 627.095 accessos.

 

Una connexió massa lenta

Avancem en l’accés a Internet, però tot i així és massa lent”, ha reconegut Gerardo Pisarello, que ha explicat que l’Ajuntament està buscant suport dels diferents grups polítics per demanar que es canviï la legislació estatal per augmentar la velocitat d’accés d’aquest servei, que actualment és de 256 kbps.

Barcelona Wifi s’ha desenvolupat, però, dins d’un marc jurídic restrictiu que limita la velocitat d’accés a 256 kbps, molt per sota d’altres països europeus. Segons Pisarello, cal buscar fórmules per canviar la legislació a escala estatal i poder posicionar Barcelona com a capital tecnològica".

 

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital