Curs de ciberalfabetització a les biblioteques de Barcelona.
BCN Ciutat Digital

Cursos gratuïts per capacitar digitalment joves i gent gran

Barcelona Activa ha posat en marxa el projecte Ciberalfabetització, que consisteix en tres programes de formació gratuïts per combatre la bretxa digital a la ciutat. Vint persones aturades que l’agència de desenvolupament ha contractat i ha format impartiran aquests cursos, que s’adrecen a infants que vulguin introduir-se en el món de la programació, joves que aspiren a convertir-se en prescriptors de llibres a través de la xarxa i persones de més de 55 anys que s’inicien en l’ús dels dispositius mòbils.

Segons diversos estudis, nou de cada deu barcelonins es connecten a la xarxa diàriament. Amb tot, segons l’informe “L’escletxa digital a la ciutat de Barcelona”, s’han trobat diferències en funció dels barris, l’edat, la situació laboral i el nivell formatiu. El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha expressat: “Si Barcelona és la capital del mòbil, ho ha de ser també del dret a Internet. Tenim una ciutat amb una connectivitat molt alta, però encara hi ha gent que no pot pagar l’accés a Internet o bé no té la capacitació per fer-ho.”

El programa Ciberalfabetització consisteix en tres programes de formació de curta durada que s’impartiran en una trentena de centres de la Xarxa del Consorci de Biblioteques de Barcelona i mitjançant els quals s’espera formar més de 1.300 persones des d’ara i fins a l’abril. De cada curs s’han fet diferents edicions amb grups d’entre deu i dotze participants. Segons el primer tinent d’alcaldia: “Saber usar les noves tecnologies és fonamental per trobar feina, per poder participar políticament o, fins i tot, per relacionar-se amb la resta de la ciutadania.”

Per posar en marxa aquest projecte, Barcelona Activa ha contractat i ha format vint persones aturades a través dels plans d’ocupació municipals, que actuaran com a formadors i, a més, podran complementar els seus perfils professionals i millorar les possibilitats d’inserció futures.

La iniciativa s’emmarca en el pla “Barcelona, ciutat digital 2017-2020i complementa altres iniciatives impulsades recentment a la ciutat, com ara doblar els punts d’accés gratuït a Internet o la signatura de la Declaració de Barcelona per la inclusió social digital, un acord amb les grans operadores per treballar conjuntament amb l’objectiu que la tecnologia tingui el màxim impacte social.

 

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital