Democràcia i Drets Digitals

Trobada "Com protegir els comuns de l’extractivisme de dades" del cicle DSIPLAY.
Share

DSIPLAY, el cicle d’experiències d’Innovació Social Digital, s’ha tancat amb la sessió Com protegir els comuns de l’extractivisme de dades. Xarxes obertes i coneixement obert, que va tenir lloc a l’Hangar el 26 de novembre passat. Diversos projectes de negocis digitals, de conservació de coneixement generat digitalment o de finançament col·lectiu van explicar els problemes amb els quals s’enfronten.

Exposició “Humanitzant la tecnologia per BARCELONA” a Ca l'Alier.
Share

L’exposició “Humanitzant la tecnologia per BARCELONA” comparteix amb la ciutadania les polítiques i els projectes de ciutat intel·ligent que està impulsant l’Ajuntament de Barcelona i que es van presentar a l’Smart City Expo World Congress d’enguany. La mostra es pot visitar gratuïtament durant tot el mes de desembre a Ca l’Alier.

Projecte #Cuéntalo.
Share

Quines dades generem? Com es fan servir? Què sabem com a ciutadans i ciutadanes sobre tot això? La utilització de les dades planteja molts interrogants, i el cicle DSIPLAY d’experiències d’innovació social digital de Barcelona ha dedicat una sessió als projectes que destaquen per la gestió i l'ús ètics de les dades, com ara Raval Data Commons o Wikidata, entre d’altres.

Share

L’Ajuntament de Barcelona porta a l’Smart City Expo World Congress (del 19 al 21 de novembre) el seu Espai Fòrum, una àgora on es presentaran projectes de ciutat, tant municipals com iniciatives d’entitats del tercer sector, associacions, empreses emergents i pimes.

Sessió final del pilot de DECODE “Governança de dades de ciència ciutadana (IoT)”.
Share

L’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) ha estat l’escenari de la sessió final del pilot Governança de dades de ciència ciutadana (IoT), una iniciativa que forma part del projecte europeu Decentralized Citizens Owned Data Ecosystem (DECODE).

Share

Els darrers quatre anys, el Pla Barcelona Ciutat Digital ha convertit la tecnologia en el motor que ens portarà cap a una ciutat més cohesionada, intel·ligent, sostenible i justa.

Festival WeMakeThe.City 2019 a Amsterdam.
Share

En plena campanya “100 ciutats en 100 dies” les promotores de la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals, entre les quals es troba Barcelona, han fet una crida global a les ciutats de tot el món que s’han unit o es volen unir a la coalició per trobar-se per primer cop en el context del Festival WeMakeThe.City a Amsterdam.

Share

Quatre vídeos, vuit experiències i un objectiu en comú: aconseguir una ciutat digital per a les persones. “Que la revolució digital serveixi a molts, no només a uns pocs.” Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona. 

Share

“La tecnologia i les dades han de servir la població. Han de servir per retornar-li el control econòmic i democràtic.” – Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona.

Share

Barcelona Metròpolis ha presentat el seu nou número, dedicat a la ciutat digital, amb la taula rodona “Digitalització de la ciutat: com es generen i qui controla les dades?”, que s’ha celebrat a Ca l’Alier dins del marc de la Mobile Week.

Share

El dimecres 23 de gener van tenir lloc les taules rodones “Public Money = Public Code” i “Cities Coalition for Digital Rights” a Ca l’Alier, organitzades per l’oficina de la comissionada de Tecnologia i Innovació Digital amb l’objectiu d’explicar a la ciutadania les últimes novetats municipals sobre sobirania i drets digitals.

Share

Aquest dimecres passat, 12 de desembre, ha tingut lloc el tercer taller de FlossBcn a les instal·lacions que ThoughtWorks té a l’edifici MediaTIC al carrer de Roc Boronat de Barcelona per dinamitzar l’ecosistema del programari lliure de la ciutat.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital