Interior d'una botiga a Ciutat Vella
BCN Ciutat Digital

Descobreix com estem co-millorant la nostra qualitat de vida (amb innovació)

A les portes de la convocatòria d’ajuts per a projectes d’innovació urbana La Ciutat Proactiva 2021, que s’obrirà a principi de juny, et presentem els vídeos sobre els sis  projectes guanyadors de l’edició anterior i que ja es troben en fase de desenvolupament de la prova pilot.

Els projectes van ser presentats per associacions, gremis, fundacions, cooperatives, instituts de recerca i ensenyament, universitats i particulars.

Tot ells reuneixen les característiques requerides per a aquesta convocatòria: un impacte demostrable i retorn quantificable; són perdurables en el temps, promoguts des de baix, executables a curt termini (tenen una durada máxima de 12 mesos) i amb sostenibilitat económica i operativa durant la seva execució i un cop s’acabi la subvenció. I tenen la innovació i l’acció conjunta dels ciutadans i de les ciutadanes com a denominador comú per solucionar els reptes que planteja la ciutat i millorar, entre tots, la nostra qualitat de vida.

 

Descobreix els projectes guanyadors de l’edició 2020:

CO-mida (Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, IAAC; Associació Sun Sun Love; Associació Taula Eix Pere IV)

Desenvolupament d’un sistema modular vertical intel·ligent per al cultiu de plantes comestibles que, gràcies als bacteris presents a la terra, produeix també l’energia elèctrica necessària per al seu funcionament.

Vídeo CO-mida

 

Dades x Comerç (Associació Iniciativa Barcelona Open Data)

Incorporació de l’ús de dades al petit comerç de barri  com a element de progrés en la transformació digital.

Vídeo Dades x Comerç

 

GEGAAN (Fundació Alícia) 

Dotar les persones grans d’un mínim de coneixements, habilitats i motivacions, i formar una xarxa activa que les ajudi a gestionar l’alimentació amb la màxima autonomia possible.

Vídeo GEGAAN

 

Barcelona Revolta’t (Josep Maria Vallès Casanova, Tarpuna, Azimut 360, Lluís Creus SL, Inèdit Innova)

Implantar la gestió descentralitzada de la matèria orgànica en cinc punts de recollida (escoles, menjadors col·lectius o restaurants), amb la participació d’un agricultor de proximitat que farà la maduració del compost i l’aplicació del residu.

Vídeo Barcelona Revolta’t

 

JoinEnergy (Aiguasol, Azimut 360, Sostre Cívic)

Creació d'una plataforma per autogestionar comunitats energètiques amb els objectius d’augmentar el nivell d'aprofitament de les cobertes en edificis multipropietat i d’empoderar la ciutadania en el marc de la transició energètica.

Vídeo JoinEnergy

 

CO-HAB-RAVAL (Universitat Politècnica de Catalunya, Associació Oasiurbà)

Confeccionar mitjançant un procés participatiu un catàleg de microprojectes de rehabilitació d’aplicació a curt termini a l’interior d’habitatges i espais comuns al barri del Raval, que puguin executar-se en col·laboració amb el teixit associatiu i la població resident i siguin aplicables a Ciutat Vella.

Vídeo CO-HAB-RAVAL

Pots veure el vídeo sobre la jornada “Quin és el present i com ha de ser el futur de la innovació urbana?” (Barcelona ReAct), on es van presentar els projectes guanyadors de La Ciutat Proactiva 2020, en aquest enllaç.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital