Panorámica de Barcelona.
BCN Ciutat Digital

Digital Social Innovation Ideas Bank, un recurs inspirador per als governs locals

El suport estratègic de les administracions públiques pot ser la clau de l’èxit de les iniciatives d’Innovació Social Digital (DSI, per les sigles en anglès), mitjançant la promulgació i influència de polítiques, el finançament i la compra directa de DSI, la posada en marxa d’esquemes de suport i la millora de les capacitats de la ciutadania, per esmentar-ne només alguns.

El DSI Ideas Bank, adreçat principalment als responsables públics, pretén compartir alguns dels exemples més interessants de suport governamental per DSI de tot el món i ajudar els governs de les ciutats a adaptar i replicar aquestes idees per als seus propis contextos.

 

Tecnologia digital i impacte social

L’Ideas Bank proporciona una visió general del que les ciutats poden fer per promoure l’ús de la tecnologia digital amb finalitats d’impacte social. El seu objectiu és difondre el coneixement de l’activitat inspiradora que té lloc a dins i fora d’Europa, i fomentar més col·laboració, aprenentatge i intercanvi.

La iniciativa és un complement de l’Índex DSI europeu (EDSII), la primera exploració i classificació sistemàtica de com els ecosistemes de ciutats de la UE donen suport al desenvolupament i el creixement de DSI.

Les idees d’accions de suport al DSI incloses en l’Ideas Bank s’agrupen sota els mateixos paràmetres que l’EDSII: finançament, col·laboració, diversitat i inclusió, societat civil, infraestructures i habilitats.

Encoratgem els lectors del Banc d’Idees a tenir en compte el següent en llegir el document:

• Pensar en el context en adaptar idees per al seu propi entorn.

• Posar-se en contacte amb els governs i organitzacions que han desenvolupat iniciatives que li interessen.

• Establir un enfocament holístic, pensant de manera multidisciplinària.

• Adoptar una visió connectada a llarg termini i tenir en compte les possibles conseqüències no desitjades.

• Construir aliances amb actors alineats.

Treballar col·laborativament entre departaments governamentals.

Pots consultar el document d’Ideas Bank aquí

Si vols una visualització més interactiva amb la qual comparar ciutats o explorar projectes, entre moltes altres funcionalitats, també podràs consultar-ho aquí

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital