BCN Ciutat Digital

Dinamitzem l'ecosistema de programari lliure i codi obert amb FlossBcn

Seguint amb el compromís municipal d'inversió en programari lliure de codi obert, el dijous 18 d'octubre passat, en el marc de la Biennal del Pensament, es va donar a conèixer la plataforma web FlossBcn, una nova eina que es vol convertir en una comunitat sense ànim de lucre per a entitats, professionals, investigadors i empreses d'aquest àmbit. El nom de FLOSS prové de les sigles en anglès de Free and Open Source Software. Per a més informació relacionada amb aquesta plataforma pots entrar a la pàgina web https://flossbcn.org/.

 

L’acte va tenir lloc a la Fabra i Coats, en un panell titulat “Construint l’ecosistema de programari lliure a Barcelona”, en què van intervenir, entre altres, Pere Martínez, d’ITechGrup, i Xavier Roca, director del Departament de Desenvolupament de l’IMI.

 

La plataforma està desenvolupada sobre Drupal 8, un sistema de gestió de continguts (CMS) per a aplicacions web distribuït amb llicència GNU/GPL, és a dir, lliure i de codi obert. FlossBcn inclou una secció on es poden localitzar sobre un mapa les entitats, els projectes i esdeveniments que formen part de la comunitat, centrat a l’àrea de Barcelona però obert a qualsevol actor europeu que hi tingui relació. La plataforma cobreix necessitats d’una xarxa social professional, basada en el concepte de grups. Les diverses entitats poden crear el seu grup per donar-se a conèixer, donar d’alta els seus projectes FLOSS, crear esdeveniments, publicar notícies o oferir oportunitats de finançament o col·laboració, i enllaçar-hi els repositoris Git per donar-los a conèixer. Els continguts de la plataforma són públics i qualsevol usuari hi pot accedir sense necessitat de registrar-se.

 

L’objectiu és que aquesta plataforma sigui administrada de manera autònoma per la mateixa comunitat FLOSS de Barcelona que s’hagi generat, disposant del suport de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital