Economia Digital

Un home treballant amb dos ordinadors.
Share

El confinament ens ha submergit de cop en el teletreball. L’excepcionalitat provocada per la Covid-19 ha posat de manifest que la transformació digital és necessària i que cal reinventar-nos com a professionals i reciclar el mercat laboral. En parlem al quart i últim diàleg virtual del cicle “I si...? Cicle de converses i reflexions #desdecasa”, que té com a convidats Genís Roca, expert internacional en l’àmbit de la transformació digital i de la societat de la informació, i Mar Galtés, periodista i autora del llibre Barcelona Startup.

 

Share

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BIT Habitat, busca pimes o empreses emergents que tinguin solucions ja desenvolupades, a punt per ser desplegades i que donin resposta a algun o diversos dels molts reptes que es deriven de l’emergència sanitària que estem vivint aquests dies.

Share

L’Ajuntament de Barcelona porta a l’Smart City Expo World Congress (del 19 al 21 de novembre) el seu Espai Fòrum, una àgora on es presentaran projectes de ciutat, tant municipals com iniciatives d’entitats del tercer sector, associacions, empreses emergents i pimes.

Dona treballant amb un ordinador a TransfoLAB BCN.
Share

L’economia col·laborativa va ser la protagonista de la trobada “Com posar en marxa un projecte social col·laboratiu?” del cicle DSIPLAY d’experiències d’innovació social digital, que es va celebrar el 23 d’octubre a InnoBA. Durant la jornada, les persones assistents van descobrir diferents maneres d’engegar un projecte col·laboratiu i van poder intercanviar dubtes i opinions amb els emprenedors i les emprenedores del sector.

Visitants experimentant als estands de la Maker Faire Barcelona 2019.
Share

Un total de 10.000 persones van assistir a la darrera edició de la Maker Faire Barcelona, que es va celebrar el 5 i 6 d’octubre a la Nau Bostik. La fira va aplegar 500 participants, entre expositors, ponents i talleristes.

Cartell-convocatòria de la segona sessió del cicle DSIPLAY.
Share

Els projectes amb un objectiu social i perfil tecnològic no sempre són senzills de finançar. El cicle DSIPLAY organitza una sessió d’intercanvi on diversos projectes socials innovadors (start-ups), en funcionament i en fase d’explotació, explicaran quin és el model de negoci que han desenvolupat i amb quins obstacles s’han trobat en el procés.

L'estand municipal a l'Smart City Expo 2018.
Share

Teniu una iniciativa tecnològica que pot contribuir al fet que Barcelona sigui una ciutat més justa, igualitària i humana? Ara la podeu compartir a l’estand de l’Ajuntament durant l’Smart City Expo (del 19 al 21 de novembre). La convocatòria està oberta a entitats del tercer sector, associacions, startups i PIME innovadores.

Share

Creus que la tecnologia pot ajudar a fer la societat més sostenible? Vols fer una prova de levitació acústica? T’interessa saber com la fotosíntesi artificial pot generar combustibles? Això i molt més ho podràs descobrir al nou cicle DSIPlay i a la ruta que farà el 5 d’octubre a la Maker Faire sobre les noves formes de fabricació i d’educació. La innovació social digital està molt a prop teu. Participa-hi!

Share

El Sónar+D ha estat l’escenari de la presentació del nou premi Collide International Barcelona, que en aquesta primera edició ha guanyat l’artista holandesa Rosa Menkman. En el marc del congrés, que s’acaba el 20 de juliol, l’Ajuntament dona suport a les persones que treballen en el sector de les indústries digitals i creatives, ja sigui en l’àmbit de l’emprenedoria o de l’ocupació.

Ca l'Alier, seu del laboratori d'innovació urbana i.lab.
Share

Presentem el relat d’innovació municipal “Barcelona, laboratori d’innovació” corresponent al mandat 2015-2019, que mostra els principals resultats aconseguits en matèria d’innovació a través de l’estratègia i les polítiques d’innovació digital.

Panoràmica nocturna de Varsòvai.
Share

Uniu-vos al projecte DSI4EU a Varsòvia el 25 de juny per ajudar a configurar noves visions del futur que volem a les ciutats, i explorar plegats com els governs municipals i la comunitat d’innovació social digital poden treballar junts per millorar la vida de les persones.

Share

El programa de subvencions “Impulsem el que fas” obre la seva tercera convocatòria. Fins al 29 de maig es poden presentar projectes en la modalitat d’innovació social digital.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital