Educació i capacitació digital

Sessió de cloenda del programa educatiu dels Ateneus de Fabricació
Share

Descobreix alguns dels projectes desenvolupats per escoles i instituts al programa educatiu de fabricació digital. A la trobada final entre els centres participants i els equips dels Ateneus de Fabricació s’han compartit les experiències i els aprenentatges generats durant el curs.

Acte de clausura del programa Habitants a Ca l'Alier.
Share

HaBITants, el programa educatiu de la Fundació BIT Habitat perquè els infants i els joves coneguin, emprin i visquin de manera conscient en el seu entorn urbà, ha acabat la prova pilot amb un acte de clausura per donar a conèixer els projectes pilots del programa, desenvolupats per estudiants de l’Escola Fluvià i de l’Institut Quatre Cantons.

Una agent TIC de capacitació digital
Share

Et presentem la memòria del Pla de xoc per a la inclusió digital a Barcelona, on trobaràs totes les actuacions que hem dut a terme durant el segon semestre del 2020 perquè la digitalització sigui una oportunitat per a tothom, i no una barrera.

Dona utilitzant un portàtil al terra de casa seva.
Share

El cicle virtual de diàlegs “I si…? Cicle de converses #desdecasa”, de la Fundació BIT Habitat, ha aplegat més de quatre mil espectadors i espectadores, els quals també han tingut l’oportunitat de participar-hi i reflexionar en viu amb els experts participants. El cicle ha abordat la reformulació dels escenaris digitals al nou futur que ens porta el pas de la pandèmia provocada per la Covid-19.

Taller infantil al  Casal de Barri de Torre Baró.
Share

La relació entre l’educació i les noves tecnologies (TIC) torna a un primer pla a causa del confinament per la crisi sanitària de la Covid-19. El sector educatiu s’enfronta al repte d’impartir clases a través dels canals digitals i de no deixar enrere l’alumnat que no en té accés. Xavier Bonal, catedràtic de sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, i Evaristo Pérez, docent especialitzat en l’ús de les TIC a l’educació, reflexionen sobre el paper clau de la tecnologia en el futur de l’educació i i sobre la bretxa digital en el tercer diàleg virtual del cicle “I si…? Cicle de converses #desdecasa.

 

Ateneu de Fabricació les Corts.
Share

L’Ateneu de Fabricació les Corts ha presentat la cinquena sessió del cicle DSIPLAY d’experiències d’innovació social digital, dedicada al desenvolupament social a la xarxa d’ateneus de fabricació. La trobada ha posat en comú la capacitat que tenen aquests equipaments públics per transformar el territori.

Share

Els darrers quatre anys, el Pla Barcelona Ciutat Digital ha convertit la tecnologia en el motor que ens portarà cap a una ciutat més cohesionada, intel·ligent, sostenible i justa.

Share

“És fantàstic ser capaç d’apropar-se a la tecnologia sense cap por, com: ‘això ho puc fer’, oi?” – Antònia Folguera, comissària Sónar+D.

Share

Beepath és un projecte interdisciplinari per incorporar la ciència ciutadana a les escoles de Barcelona i l'àrea metropolitana. És una activitat sobre mobilitat i geolocalització adreçada al professorat i l'alumnat de 3r i 4t d'ESO. Gira al voltant de tres eixos principals interrelacionats: l'educació, la ciència i la tecnologia.

Share

Un any més, les dades obertes arriben a les escoles i instituts de la ciutat de la mà del repte Barcelona Dades Obertes, un concurs que té per objectiu promoure l’ús del portal Open Data BCN entre els alumnes de 3r i 4t d’ESO i de Cicles Formatius i potenciar les seves habilitats per tractar les dades, estimular el treball en equip i fomentar el seu esperit crític.

Share

Neix "Som investigadores", un projecte per apropar la ciència als més petits i combatre la bretxa de gènere, fruit de l'aliança municipal amb el superordinador MareNostrum.

Share

Dissabte passat, dia 9 de juny, el parc de la Ciutadella es va transformar en un laboratori a l'aire lliure amb més de 230 activitats per apropar la ciència, la tecnologia, la innovació i la recerca a tots els públics.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital