Educació i capacitació digital

Ateneu de Fabricació les Corts.
Share

L’Ateneu de Fabricació les Corts ha presentat la cinquena sessió del cicle DSIPLAY d’experiències d’innovació social digital, dedicada al desenvolupament social a la xarxa d’ateneus de fabricació. La trobada ha posat en comú la capacitat que tenen aquests equipaments públics per transformar el territori.

Share

Els darrers quatre anys, el Pla Barcelona Ciutat Digital ha convertit la tecnologia en el motor que ens portarà cap a una ciutat més cohesionada, intel·ligent, sostenible i justa.

Share

“És fantàstic ser capaç d’apropar-se a la tecnologia sense cap por, com: ‘això ho puc fer’, oi?” – Antònia Folguera, comissària Sónar+D.

Share

Beepath és un projecte interdisciplinari per incorporar la ciència ciutadana a les escoles de Barcelona i l'àrea metropolitana. És una activitat sobre mobilitat i geolocalització adreçada al professorat i l'alumnat de 3r i 4t d'ESO. Gira al voltant de tres eixos principals interrelacionats: l'educació, la ciència i la tecnologia.

Share

Un any més, les dades obertes arriben a les escoles i instituts de la ciutat de la mà del repte Barcelona Dades Obertes, un concurs que té per objectiu promoure l’ús del portal Open Data BCN entre els alumnes de 3r i 4t d’ESO i de Cicles Formatius i potenciar les seves habilitats per tractar les dades, estimular el treball en equip i fomentar el seu esperit crític.

Share

Neix "Som investigadores", un projecte per apropar la ciència als més petits i combatre la bretxa de gènere, fruit de l'aliança municipal amb el superordinador MareNostrum.

Share

Dissabte passat, dia 9 de juny, el parc de la Ciutadella es va transformar en un laboratori a l'aire lliure amb més de 230 activitats per apropar la ciència, la tecnologia, la innovació i la recerca a tots els públics.

Share

Un nou estudi posa de manifest la infrarepresentació de les dones en els sectors estratègics de l'educació, la investigació i l'ocupació relacionats amb les TIC.

Share

Els alumnes d’aquest centre d’Horta-Guinardó han utilitzat l’índex de cohesió social (ICS) per mesurar les desigualtats dels barris de la ciutat en un treball que han anomenat “La cohesió social va per barris”.

Share

Més de cinquanta noies han presentat dotze aplicacions mòbils que han elaborat per afrontar reptes del seu entorn, com l’assetjament escolar, l’homofòbia o la violència masclista en el marc de l’acte Girls for a Change, que té com a objectiu minimitzar la bretxa digital de gènere i promoure la igualtat d’oportunitats.

Share

L’objectiu és donar a conèixer entre els i les joves les carreres professionals de ciència, tecnologia, art i disseny i matemàtiques (STEAM) i apropar la tecnologia a la ciutadania.

Share

La nova oferta pretén millorar la inclusió digital dels col·lectius més vulnerables, despertar vocacions tecnològiques i científiques entre els més joves i preparar els professionals per a les demandes del mercat de treball actual i els reptes de futur.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital