BCN Ciutat Digital

El cicle DSIPlay s’inaugura amb una ruta per les noves formes de producció i aprenentatge a la Maker Faire

Si creus que la tecnologia pot ajudar a fer la societat més sostenible i vols descobrir què és la innovació social digital (DSI, per les seves inicials en anglès), tens una cita amb el nou cicle DSIPlay i la ruta que farà el proper 5 d’octubre a la Maker Faire Barcelona.

La ruta per les noves formes de producció i aprenentatge és la primera proposta del DSIPlay, un cicle d’experiències sobre innovació social digital on hi haurà entrevistes obertes, workshops i debats i que se celebrarà a diversos espais de Barcelona entre octubre i novembre.

Amb el cicle DSIPlay descobriràs els projectes socials més innovadors, que utilitzen la tecnologia digital per afrontar els reptes socials i per assegurar que la revolució tecnològica beneficiï el conjunt de la ciutadania i de la ciutat.

La ruta per les noves formes de producció i aprenentatge de DSIPlay s’iniciarà amb la presentació del cicle a la sala Roman Polankik de la Nau Bostik (17.20 hores), seu de la propera edició de la Maker Faire.

A continuació es farà l’itinerari per la fira i es visitarà els projectes següents:

 

Estand Ajuntament de Barcelona /Barcelona Activa
L’estand de l’Ajuntament serà el punt de partida de la ruta i l'espai que el contextualitza. L’estand explica diversos eixos de Barcelona com a ciutat digital i tecnològica vinculada amb el moviment maker, amb l’empoderament digital a través de l’educació i els Ateneus de Fabricació. També s’hi podrà veure una demostració en directe.
 

Espai tèxtil

La indústria tèxtil és la segona causa de contaminació al món. Durant la ruta coneixerem algunes iniciatives circulars que apunten cap a solucions, com ara Back to Eco, que fabrica productes amb texans reciclats; Fab Textiles, que desenvolupa nous materials i processos que il·lustren de quina manera les noves tecnologies poden canviar la producció lineal i el consum massiu, o ReGen, que produeix accessoris a partir de tot tipus de sabates.

 

Robòtica social

Amb el projecte SÒCRATES veurem com es creen eines que permeten el desenvolupament cognitiu i la interacció robot-persona. Vols provar-ho?

 

La Perversa 

En aquest espai es pot experimentar el procés fotogràfic d’una manera visual i divertida.  Podràs fotografiar i deixar-te fotografiar, fins i tot per un cap gegant de Lenin! A més, coneixeràs l’Eva i el Jacobo, “fotominuteros” que han construït la seva pròpia càmera a la manera de les que s’usaven ara fa un segle i que estan aconseguint rescatar l’ofici als carrers de Barcelona.

 

El Barri Circular

El Barri Circular experimenta per valorar els excedents d’aliments i els bioresidus a escala de barri. Podreu reflexionar sobre com millorar la circularitat d’un sistema alimentari local mitjançant la creació de valor al Poblenou SISCODE!

 

Elisava Circular

Per conèixer de quina manera el disseny pot impulsar l’economia circular amb projectes de disseny de materials, disseny gràfic, disseny de productes i interacció.

 

Honext Material

Han creat una nova generació de materials recuperats, d’alta gamma i a partir d’elements vegetals, amb un model de processament completament circular.

 

Centre de Visió per Computador (CVC) 

Un espai on els participants podran posar a prova un repte, utilitzant la seva creativitat, i veure quines respostes els proporciona la intel·ligència artificial. A través del detector de personalitat aparent, podran esbrinar com pensen que són els altres.

 

Fotosíntesi artificial (Institut Català d’Investigació Química

Dos cotxes que necessiten “combustible” per funcionar. Un, combustible fet de petroli, que alliberarà diòxid de carboni a l’atmosfera. L’altre, un combustible obtingut de la fotosíntesi artificial que genera un balanç de diòxid equilibrat. Si fem una cursa, quin dels dos cotxes guanyarà?

 

Levitació acústica

Obteniu informació sobre les múltiples aplicacions de la levitació acústica en la salut i la indústria, i descobriu com podeu construir el vostre propi dispositiu. Sentiu el poder dels ultrasons i feu flotar insectes, líquids o plàstics a l’aire.

 

Apunta't a la ruta per les noves formes de producció i aprenentatge DSIPLAY aquí!

 

DSIPlay, cicle d’experiències d’innovació social digital
Noves formes de producció i aprenentatge per transformar la societat.
Ruta dins la Maker Faire Barcelona.
Dia: dissabte 5 d'octubre.
Lloc: sala Roman Polankik. Tour per la Nau Bostik.
Hora: de 17.20 a 19.00 hores

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital