BCN Ciutat Digital

El FabLab Barcelona i la Fundació Pere Tarrés inicien les sessions del projecte Ambaixadores i Ambaixadors Maker

El divendres 23 de febrer el FabLab Barcelona i la Fundació Pere Tarrés van iniciar la sessions formatives del projecte Ambaixadores i Ambaixadors Maker. El projecte s’emmarca dins el moviment maker, que prioritza l’aprenentatge a través de l’experiència. Té com a estàndard el concepte DIY (do it yourself: fes-ho tu mateix), i promou el treball en equip, l’obtenció i producció de coneixements en comunitat i el DIWO (do it with others: fes-ho amb els altres).

 

Aquest projecte pretén que la població més vulnerable de la ciutat (infants i adolescents) comprengui el fenomen de la transformació digital que està en marxa en la nostra ciutat i en formi part. Mitjançant la intervenció en tres centres socioeducatius de la ciutat, es pretén desenvolupar una prova pilot per apoderar un grup d’adolescents i convertir-los en els ambaixadors i les ambaixadores del moviment maker entre aquesta població i els veïns i les veïnes del barri.

 

L’objectiu del projecte és formar amb les eines necessàries un equip d'ambaixadores i ambaixadors format pels i les joves i adolescents dels centres perquè s'introdueixin en el moviment maker i desenvolupin tres accions:

 

  • Cocrear un espai maker dins del centre i fer-se’n responsables juntament amb les persones educadores.       

 

  • Proposar activitats de fabricació digital i tecnologia oberta en el seu centre.

 

  • Encarregar-se d'explicar la seva experiència i assessorar altres joves i adolescents de centres similars.

 

Actualment, el primer centre participant, el Centre Socioeducatiu Poblenou de la Fundació Pere Tarrés ja ha ofert dues sessions formatives. Aquestes sessions han estat les següents:

 

  • Visita a les instal·lacions del FabLab de Barcelona, on els infants i joves van deixar volar la seva imaginació i van descobrir totes les possibilitats de fabricació digital que tenien a l’abast, la impressora 3D va ser l’element que més van valorar. Podeu veure un recull del que es va treballar en aquest vídeo (https://youtu.be/ngNfnrRZZ90), gravat per un dels participants del projecte.

 

  • En la segona sessió van construir un mur amb el mapa de la ciutat i van identificar els diferents espais de creació digital que tenen a l’abast a la ciutat.

 

  • En les properes sessions coneixeran diferents instruments, programari que els permetrà desenvolupar tot allò que s’imaginin i convertir-se en veritables artistes maker. Que voli la imaginació!

 

Es preveu que properament s’iniciïn les sessions formatives al segon centre participant. Podeu estar al dia de totes les novetats del projecte a les xarxes amb l’etiqueta #AmbMakers.

 

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital