BCN Ciutat Digital

El Maker District del Poblenou presenta les conclusions de la primera sessió de cocreació

El 25 d’abril passat es va celebrar una sessió de treball que tenia com a objectiu crear una xarxa, establir connexions i donar suport a la comunitat d’innovació social digital, les tecnologies obertes i l’entorn maker present a Barcelona, particularment al districte del Poblenou. En aquesta sessió es van posar en comú experiències i projectes en marxa, definint què era necessari i com es podia treballar per millorar-ho establint dinàmiques de treball bottom-up que permetessin desenvolupar el teixit local, escoltant les mancances detectades i les propostes de millora per part dels involucrats i promovent la creació d’un clúster de sector que facilités el contacte entre els diferents involucrats. 

 

Al llarg de la sessió es van dur a terme tres dinàmiques. La primera, anomenada Speed Boat, va consistir a fer un enfocament col·laboratiu i de visualització d’idees dels objectius que es perseguien, determinant com es podien impulsar i quins eren els elements que frenaven el seu assoliment.

 

La segona, anomenada Remember the future, va consistir a fer una mirada enrere des del futur per descobrir quins eren els successos que van influir en la consolidació de Barcelona com a referent mundial de la indústria 4.0 i del moviment maker. Mitjançant aquest procés, es va observar com havien evolucionat els models de ciutat, governança, economia, educació i cultura, visibilitzant la transformació social i l’impacte internacional.

 

La tercera va consistir a obtenir un mapeig dels recursos propis, motivadors del moviment actual i la transformació aspiracional, fer una aproximació a possibles rutes que connectessin la ciutadania als mateixos recursos i fer una pluja d’idees per assolir la transformació del districte i esdevenir referents internacionals de la indústria 4.0 i el moviment maker.

 

 

Conclusions

Com a resultat d’aquestes dinàmiques, els diferents grups conformats per 40 participants van establir diferents eixos d’acció local i global amb l’objectiu d’assolir, en un futur, que la ciutat de Barcelona esdevingués un referent internacional mitjançant un model de governança orientat a potenciar la mobilitat sostenible, l’alimentació sostenible i local, la reutilització del material de rebuig, la producció local, l’autosuficiència energètica, la transformació social, el finançament de projectes i iniciatives col·laboratives, la cultura, l’educació i l’empresa a favor de la implantació de la cultura maker.

 

 
 
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital